Adventskalender

Inlägget är i samarbete med Adventskalendern.se

Som pappa till 5 barn så har jag nu varit med om ganska många julmånader under åren där mina egna intresse och önskan vad gäller traditioner och allt som har med julen att göra inte ligger som prio nummer ett för någon. Julen är för barnen och allt vi gör under denna härliga period är för deras skull. För deras glädje och minnen. Och det är fantastiskt!

Jag minns själv min barndoms jular med glädje, och det handlar inte bara om presenter och leksaker utan främst om det fantastiska med att familjen samlades och alla var samlade. Hela december, julmånaden, var helt fantastisk och man var förväntansfull ända från 1 december när man öppnade första luckan på sin adventskalender och den första chokladbiten hamnade i munnen. Tänker man efter så var det inte särskilt god choklad men det var något väldigt speciellt med den där julkalendern.

När jag var litet barn så var det just adventskalender med  choklad som man fick. Köpt på den lokala matbutiken för 10 kr. Barnen numera har ganska mycket mer att välja på, allt från adventskalender premiumchoklad till en kalender med leksaker. Och barnen har så mycket att välja mellan och det är nästan så många olika adventskalendrar att det blir svårt för barnen attt välja. Men då finns det så klart smarta tjänster online, som till exempel Adventskalendern.se, där du kan jämföra och läsa mer om alla olika adventskalendrar och vad de innehåller och erbjuder. Älskar sådana sajter som underlättar för konsumenter i valet av produkter, speciellt i fall som dessa fär utbudet är så otroligt stort.

Det här med adventskalendrar är så klart inte bara för barn nuförtiden utan för alla åldrar så att vi vuxna också får ta del av det spännande med att öppna en lucka varje morgon. Vad sägs om en ölkalender eller kanske en som verkligen är för vuxna, om du förstår vad jag menar? 😉

Har du liknande minnen som mig kring jul, advent och speciellt då adventskalendrar? Berätta gärna hur det var för dig som barn och om du nu som vuxen också köper adventskalender till dig själv.

Här blir det premiumchoklad till frun, leksakskalendrar till de minsta (troligen Paw patrol eller Greta gris till treåringen) och något med godis till de största barnen. Alla blir nöjda, kanske till och med jag om jag lyckas sno til mig något gott från de andra i familjen.

About Andreas 5206 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.