Mina projekt: Hyrabil.com

Tänkte att jag ska börja skriva lite mer om de projekt och verksamhetet jag arbetar med då jag vet att jag har ett gäng läsare som gillar att läsa om sådant. Idag tänkte jag ta upp min sajt Hyra bil som är en jämförelsesajt för hyrbilar byggt på en whitelabel-lösning. Affärsmodellen är affiliate där jag får betalt per bokning jag förmedlar och denna sajt har sedan start dragit in över 1,2 miljoner kronor passivt. Tyvärr har den åkt på stryk av Google så de senaste två åren har inkomsterna varit ganska låga men nu är den på väg tillbaka på en del viktiga söktermer.

Hur startade projektet?

Vi fick erbjudandet att köpa domännamnet hyrabil.com av en bekant i branschen. Vi  sa ja och betalade 10000 kr för domännamnet.

Efter det så letade vi upp ett whitelabel-system för hyrbilsbokningar och valde då CarTrawler. Det finns säkert andra och bättre lösningar idag men det är inget jag har lagt tid på att kolla upp. Sedan följde några veckors utveckling av det hela av våra programmerare och sajten var igång.

Varför gick det så bra?

Vi hade sedan innan ett stort nätverk av sajter i nischen resor och kunde ganska snabbt länka upp på 50+ sajter och det gjorde att sajten snabbt börja ranka för till exempel ”hyra bil” med 16000 sökningar per månad. Det var uppenbarligen inte lika stor konkurrens då och vi behöll positionen i toppen i flera år.

Passiv inkomst?

Ja, det är faktiskt helt sant i detta fall. Vi rörde inte webbplatsen på flera år förutom ett par artiklar som kom upp. Detta var inte vår huvudverksamhet så den låg liksom lite på sidan. Och man ville inte pilla för mycket med något då den gick så himla bra. Det ångrade man sen när Google i stort sett dödade den i sökresultatet efter några år. Men det räddade företaget ett par år, när den annars sega sommaren gav  300000 – 400000 kr i provision.

Vad händer nu?

Nu har jag äntligen tagit tag i denna sajt och det kommer bli en uppdatering av både design och funktion, men främst på textinnehåll som nu är riktigt tunt. Gällande länkar så sitter jag även nu på ett stort nätverk av sajter som är relaterade så det arbetet är igång. Får jag igång denna sajt, och tar den till nästa nivå så kommer jag i stort sett kunna leva på att driva bara den, och det skulle inte göra mig ledsen.

Jag tror på att jag kommer lyckas bättre nu då min kunskap inom SEO är mycket bättre nu än när vi startade Hyrabil.com.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.