Kreditkortets fördelar

Om ett kreditkort används på rätt sätt så kan det vara väldigt fördelaktigt. I denna artikel kollar vi närmare på fördelar med att använda ett kreditkort för din konsumtion.

  • Lätt att ha med sig och lätt att använda – kreditkort accepteras i stort sett överallt.
  • Säkrare än kontanter – om ditt kort försvinner eller stjäls är det bara att ringa din bank och spärra det. Om det stjäls och används på ett bedrägligt sätt är det mycket troligare att du får tillbaka pengarna.
  • Kan vara ett billigare sätt att låna – om du betalar av hela ditt utestående saldo varje månad betalar du ingen ränta.
  • Du är skyddad – med kreditkort är du skyddad för de flesta större inköp till exempel om företaget du handlat av går i konkurs innan du fått det du köpt. Läsa kortutvigarens villkor för att se exakt vad som gäller för det kortet.
  • Kreditkort kan ge dig belöningar i form av pengar tillbaka eller poäng, allt för att du handlar precis som du brukar göra. Naturligtvis bör du inte spendera pengar bara för att få belöningar. Men kreditkort med bonus är perfekta för att få något tillbaka för inköp som du ändå skulle ha gjort.
  • Få kontroll på ditt spenderande – eftersom kreditkortet ger en detaljerad rapport om var och hur mycket du har spenderat kan det faktiskt göra det lättare att budgetera än när du använder kontanter.
  • Extra fördelar – många kreditkort kommer med extra fördelar som till exempel extra försäkringar. Läs villkoren för att se exakt vilka fördelar det kort du funderat på att skaffa ger.
  • Flexibel kredit – kreditkorten har ofta en räntefri period, det vill säga. en period under vilken din utestående kredit inte debiteras någon ränta. Du kan få en gratis kortfristig kredit på 45-60 dagar om du betalar hela saldot senast på betalningsdagen för kreditkortsräkningen.

Trots många fördelar med kreditkort så finns det så klart också många nackdelar men som nmänt tidigare är det viktigt att man vet hur det ska användas på rätt sätt och vad som är det bästa kreditkortet just för dig.

About Andreas 5202 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.