Jakten på en lokal

För mig som liten egenföretagare utan egentliga krav på att sitta på en fashionabel adress typ vid Stureplan, så går jakten på lokal mer åt källarlokal hållet. Dock så är det ofta också där kostnader som är helt galet dyra. Min åsikt är att om inte lokalen isig är marknadsföring för ditt företag (typ en butik) så behöver den inte vara flashig, utan bara trivsam. Då lägger jag hellre de där 20 000 kr i månaden på att marknadsföra mitt företag i sökmotorerna. Visst är jag smart?

Nu har jag äntligen hittat en som jag tillsammans med Marcus Westberg var och kollade på i fredags. Lokalen ifråga ligger centralt på Kungsholmen i direkt anslutning till Sankt Eriksgatan. Nära till det mesta med andra ord.

Man bygger ju tyvärr alltid upp förhoppningar om att det ska se ut på ett visst sätt och på grund av detta blir man nog alltid också lite besviken när man ser det, men nu 3 dagar senare ser jag snarare potentialen än problemen. Allt går att lösa.

Hur som helst så är tanken att vi ska sitta en 5 stycken olika entreprenörer i lokalen, och försöka skapa en kreativ miljö, och med de namn som står på min lista hittils så har jag inga tvivel på att så blir fallet. Om du själv är ute efter en kontorsplats i denna form så hör av dig. Jag kan inte garantera något då det redan nu är över 5 personer på listan men jag har gärna reserverer då det ännu inte är några kontrakt påskrivna och det till och med finns plats för fler när vi väl är på plats och har möblerat. I slutet av veckan vet jag om vi får lokalen eller inte.

Nedan finner ni bilder på denna inte alls glamorösa men däremot rymliga och relativt billiga lokal.Första rummet så är ett mindra på 25 kvm. Ingår pingisbordet tro?

Det stora rummet där det mest negativa med lokalen är rören längs ena väggen, men det åtgärdas rätt lätt med skärmväggar.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.