Jakten på en lokal

För mig som liten egenföretagare utan egentliga krav på att sitta på en fashionabel adress typ vid Stureplan, så går jakten på lokal mer åt källarlokal hållet. Dock så är det ofta också där kostnader som är helt galet dyra. Min åsikt är att om inte lokalen isig är marknadsföring för ditt företag (typ en butik) så behöver den inte vara flashig, utan bara trivsam. Då lägger jag hellre de där 20 000 kr i månaden på att marknadsföra mitt företag i sökmotorerna. Visst är jag smart?

Nu har jag äntligen hittat en som jag tillsammans med Marcus Westberg var och kollade på i fredags. Lokalen ifråga ligger centralt på Kungsholmen i direkt anslutning till Sankt Eriksgatan. Nära till det mesta med andra ord.

Man bygger ju tyvärr alltid upp förhoppningar om att det ska se ut på ett visst sätt och på grund av detta blir man nog alltid också lite besviken när man ser det, men nu 3 dagar senare ser jag snarare potentialen än problemen. Allt går att lösa.

Hur som helst så är tanken att vi ska sitta en 5 stycken olika entreprenörer i lokalen, och försöka skapa en kreativ miljö, och med de namn som står på min lista hittils så har jag inga tvivel på att så blir fallet. Om du själv är ute efter en kontorsplats i denna form så hör av dig. Jag kan inte garantera något då det redan nu är över 5 personer på listan men jag har gärna reserverer då det ännu inte är några kontrakt påskrivna och det till och med finns plats för fler när vi väl är på plats och har möblerat. I slutet av veckan vet jag om vi får lokalen eller inte.

Nedan finner ni bilder på denna inte alls glamorösa men däremot rymliga och relativt billiga lokal.Första rummet så är ett mindra på 25 kvm. Ingår pingisbordet tro?

Det stora rummet där det mest negativa med lokalen är rören längs ena väggen, men det åtgärdas rätt lätt med skärmväggar.

About Andreas 605 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

15 Comments

 1. Kul intiativ! Får man fråga vad de kommer ligga på per person i månaden ungefär?

 2. Som det ser ut nu inte över 2000 kr per person i månaden. Och det inklusive bredband. Priserna ska pressas och det ska inte bli någon vinst så att säga utan ska läggas på lokalen och allt kring den.

 3. Bra månadskostnad, men.. inga fönster alltså?

  Vad hände med lokalen i Nynäshamn, har du tröttnat på den?

 4. Pluggar till fönster så inget som släpper in ljus.

  Min lokal i Nynäshamn är bra men jag sitter själv och mijön är inte särskilt social eller kreativ så detta ser jag som ett steg i dne riktning. Sen håller jag till i Stockholm flera dagar i veckan då de flesta kunder och samarbetspartners håller till där.

 5. Du är välkommen och ja flipperspel vore ett trevligt tillägg.

  Tanken är faktiskt att också ha tillfällig arbetsplatser där man kan hyra in sig under ett par dagar eller så då man t.ex tillfälligt konsultar i Stockholm.

 6. Det verkar inte vara nåt fel på den lokalen… Med en tjej som kan design så kommer allt bli kanon 🙂

  Lycka till, hoppas ni får den, och om ni gör det, så kommer jag gärna och hälsar på, då det alltid är otroligt kul att träffa andra likasinnade entreprenörer, så att man får lite inspiration och glädje 😉

  Mvh

 7. He he, tack tack, jag lovar att jag ska komma…

  Får jag bara fråga vad du gör just nu… Jag förstår av din blogg att du är en entreprenör och att du verkar brinna för ämnet, men skulle vara jättekul att veta vad för företag du driver, iom att du skrev att du träffar kunder i Sthlm…

  Mvh

 8. Min huvudverksamhet är den webbyrå och jag driver också ett hundratal ”hobbysajter” som är rena experiment egentligen. Vissa bra och vissa inte.

  Utöver det satsar jag på mitt resenätverk med resebokningen.se och hotellbokningen.se i fokus.

  Sen är jag också aktiv i startupen Priskraft.

 9. Jaha, intressant. Har en vän som jobbar med vår företag som också mycket satsar på liknande projekt och sidor. Han har oxå några sådana ”resesidor” 🙂

  Lycka till med allting, det kommer säkert gå bra. Du verkar känna till alla entreprenörs verktyg.

  Har din webbyrå nån hemsida?

 10. Rören kan man måla och skriva något på, inkommande bredband utgående världsförbättring eller något 🙂
  Flipperspel är ett roligt inslag, men hur påverkar ljudet de andra i lokalen?
  Sen gör gröna växter mycket för trivseln om det saknas fönster, se bara hur mysfaktorn blivit i Banhofs Pionen. http://www.banhof.se/pionen/gallery/
  Gör ni slag i saken med lokalen så ta bilder och be folk rita sina egna förslag på hur det ska inredas. Det kryllar säkert av häftiga ideér därute som bara väntar på att infogas med lite kreativ Photoshop.

 11. Tack för trevliga idéer Martin. Jag väntar fortfarande svar från föreningen ifråga om vi får lokalen är ej. Frågan är hur mycket man måste ligga på dem? Jajja, det ordnar väl sig 😉

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Skaffa en kontorslokal entreprenörer! | joinsimon.se
 2. Tores sagor från verkligheten » Blog Archive » Du kan få billigare lokalhyra genom att gå med på kortare uppsägningstid

Kommentarerna är stängda.