Hur ska jag göra?

Senaste veckan så har jag funderat på hur min framtid ser ut med mina affärsverksamheter. Det jag känt är att jag har alldeles för mycket smått och det tillsammans med två större projekt där Bloggsponsor är det ena gör att jag är väldigt splittrad hur mitt fokus ska ligga.  Många av sidorna har kommit igång mest för skojs skull men verkligheten är att de alla till slut kommer till en gräns där de måste tas mer på allvar och växa eller ignoreras och gå under.

Jag delar min verksamhet i min enskilda firma i två delar. Där den ena delen är webbyrån och alla de kringtjänster som tillhör den. Medans den andra delen är en verksamhet som investerar i och förädlar digitala fastigheter. Det är också denna del som jag experimenterar mycket i. Vilket är extremt roligt men också både kostsamt och tidskrävande då det tar tid från den verksamheter som redan är igång.

Som det ser ut nu så äger jag närmare 170 .se domännamn, 50 .nu domännamn och över 100 .com domännamn. Alla har färdiga affärideér med affärsplans och allt runtomkring. Här uppkommer problemet. Jag skulle vilja driva alla. Men jag inser att jag måste begränsa mig och inte bara sitta på dessa längre. Jag har ju ägnat det sista halvåret till att försöka få något content på alla webbplatser men det gör egentlligen inte problemt mindre. Jag har inte resurserna till att driva alla och utveckla dem till något lönsamt.

Utöver det här så har jag Bloggsponsor projektet som egentligen är ett heltisjobb när det väl lanseras och igår så blev det klart att jag är inblandad i ännu en mycket intressant startup som sätter igång utvecklandet i Februari.

Alla dessa faktorer gör nu att mina funderingar går till att sälja ut en stor del av mitt innehav av domännamn och webbplatser. Tanken är att bunta ihop dem i nätverksbuntar där webbplatser och domännamn som har med varandra att göra säljs tillsammans.

Vad tror ni? Tänker jag rätt?

About Andreas 627 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

5 Comments

 1. Du är ju duktig på att outsourca. Lägg två dagar i veckan på att sköta outsourcing-projekten och få de så självgående som möjligt och lägg de resterande tre dagarna på att jobba med aktuella kunder.

  Även bloggsponsor går att outsourca ganska bra…

 2. Tack för din kommentar Anton.

  Visst är det så. Det är en av styrkorna i min verksamhet. Dock så är det svårare på den svenska marknaden med att outsourca. I alla fall med de kontakterna jag har här. De projekt jag främst arbetar med nu är ju riktade mot den svenska marknaden och det arbeta som utförs i dem är lite svårare att anlita någon att utföra innan det har kommit igång.

  Vad gäller webbyrå delen är den i stort sett helt outsourcad och min insats per jobb är i stort max 2 timmar för säljmöte. Det är lite så jag vill se den verksamheten så att jag kan satsa på nya projekt.

  Det som är nu är att min hjärna drar mig åt hundra olika håll. Varje håll är i stort lika lockande så jag känner mig rejält splittrad och vilse inför vilken riktning jag ska ta. Om man ser till lönsamhet så är webbyrå delen det enda riktigt lönsamma. Med det kanske jag borde satsa på att utöka den verksamheten till 100%? Samtidigt gör inte det mig fullt tillfredställd.

  Men du har troligen rätt Anton. Om jag förvaltar och planerare tid och projekt bättre så kanske jag hamnar på rätt spår igen.

  Sedan igår så har jag planerat 3 månader framåt med schema och prioriteringslista vad gäller arbete. Det känns bra nu och jag hoppas det kan göra susen. Det blir dock av att sälja en del av domänportfolion och fortsätta lägga ner sådant som inte har något direkt värde.

 3. Jag tror mycket på fokus 🙂 Av vad man kan läsa på din blogg är du inte manad till att sitta i produktion, utan brinner mer för idéer och projekt.

  Mitt tips vore nog att först säkra sin inkomst med minimal arbetsinsats (i ditt fall med webbyrån då). Tiden man lösgör utöver detta kan sedan användas till att utveckla egna projekt.

  Jag tror även på ett större fokus på projekt med en inte allt för avlägsen avkastningshorisont. Det blir ju lätt så att man drar igång massvis med projekt som man tänker sig kan bli lönsamma om en tre fyra år. Jag tror i stället på att fokusera på projekt som ger positiva resultat på kassan inom ett år eller så, ju fler sådana du får igång, desto snabbare kan du komma ifrån det dagliga slitet för brödfödan.

  När man väl kommit så långt att man driver egna projekt med en god avkastning att leva på tror jag det är dags att titta på de projekt med en lite mer avlägsen avkastningshorisont. Vid det laget har man både mer tid och förhoppningsvis mer kapital att satsa på dessa.

  Några tankar bara 🙂

 4. Du låter lite väl splittrad. Du behöver ta ett par steg tillbaka. Ta ett par dagar då du inte gör ett smack. Försök att inte använda hjärnan överhuvudtaget. Då får du lite distans och kan själv komma till insikt om vad som blir bäst för dig. Detta brukar jag göra då och då och fungerar väldigt bra för mig.
  Hade jag varit dig så hade jag nog köpt lite billiga artiklar från digitalpoint.com skrivna av indier. Betalat någon svensk ungdom för att översätta texterna. Slängt upp dem på alla dina domäner. Länkat lite mellan domänerna och implementerat adsense. Därefter hade jag efter ett år behållt dem som inte gått minus (läs adsense – webhotell – domänkostnad). Är det några domäner som gått minus så behåll dem bara om du finner dom speciellt bra i något hänseende.
  Efter det hade jag valt ett eller ett par projekt som jag hade satsat all energi på. Visst, många bäckar små men vill man ha ett hav kan man inte syssla med bäckar hela livet. Krävs i så fall en jävla massa. Och för det måste du ha andra som hjälper dig.
  Lycka till och grattis till ungen.

 5. Tack för era kommentarer.

  Troddelutt: Jag jag är väldigt splittrad. Det har gått så långt att jag inte ens lever som jag lär i mina artiklar om personlig utveckling. Tyvärr är man inte mer än människa. Har haft en vecka nu i stort sett utan jobb och börjar sakteligen komma tillbaka nu med lite insikt i hur min framtid ska se ut.

  Det blir fokus på det jag nämner i inlägget. Alla domäner som inte är aktiva kommer det som du skriver bara ligger lite artiklar med Adsense på. Så får de dra in lite för att täcka. Blir det inget så går det alltid säkert att sälja ett par i alla fall.

  Tack för input. Är jättetacksam.

Kommentarerna är stängda.