Så tar du hand om och förvarar dina handväskor

För många är handväskan en viktig accessoar som fyller fler funktioner än just att förvara och bära saker i. Att investera en större summa i en handväska kan vara en bra ide, för att få något som passar din till men som också håller längre. Men det gäller också att ta hand om sina väskor och förvara dem på bästa sätt. I denna artikel delar vi med oss av tips för hur du bäst sköter om och förvarar dina handväskor. För snygga och trendiga väskor rekommenderar vi dig att titta in hos sandlund/hossain.

Förvaring av handväska

Hur förvarar man bäst en handsväska? Följ dessa punkter:

  • Stoppa med silkespapper. För att behålla väskans form bör du stoppa den med silkespapper. Om du inte har silkespapper kan du använda gamla plastpåsar eller till och med gamla t-shirts, allt för att förhindra att väskan blir platt.
  • Låt dem ligga i dammskydd När du köper en handväska kommer det ofta med ett dammskydd. De fungerar inte bara som ett bra sätt att märka dina väskor från varandra, utan de skyddar också lädret på läderväskor från att samla på sig damm och fläckar. Det kommer fortsätta se lika bra ut som en ny.
  • Häng INTE på krokar. Att hänga upp väskorna på krokar kan tyckas vara idealiskt, men det är faktiskt en dålig idé. Att hänga en väska på krok kommer så småningom att skada väskans remmar.
  • Separera väskorna. Låt inte metall eller hårda märken på en väska röra vid en annan väska, eftersom det kan lämna avtryck. Låt inte heller något röra vid lackläder, eftersom det kan leda till att färgen överförs från lacklädret till det som ligger bredvid.

Skötsel av handväska

Hur sköter du om din väska för att hålla den som nya genom åren? Det kollar vi på här:

  • Rengöring. När du har använt din handväska är det första steget att tömma den på innehåll och damm. Du kan vända väskan ut och in om den är mjuk och använda en luddvals för att komma åt de svåråtkomliga ställena. Om väskan är tillverkad av läder torkar du väskans utsida mjukt med en fuktig pappershandduk eller en parfymfri våtservett.
  • Håll den borta från solljus. För att förhindra missfärgning och mögel ska du förvara väskan borta från direkt solljus och med låg luftfuktighet. Förvara din handväska på ett svalt och mörkt ställe.
  • För väskor av nylon kan du handtvätta dem med mild tvål, skölja dem med vatten, torka dem nästan torra med en ren handduk och sen lufttorka dem i några timmar.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.