Hot pot

I helgen åt vi hot pot här hemma för första gången. En slags asiatisk fondue (finns flera olika versioner i olika asiatiska länder) Jag har velat testa det länge och köpte redan för ett år sådan en sån speciell hot pot-panna. Den har legat i skåpet sedan dess, så nu var det dags att damma av den.

Jag gjorde två hot pot broths / buljonger. Den ena en vanlig kycklingbuljong med 5 lökar-krydda och den andra en liten starkare och smakrik buljong (recept nedan).

Till hot poten körde vi ryggbiff, vannamei räkor, pak choi, spenat, majskolv, champinjoner, böngroddar, spetskål, romansallad och röd lök.

Så otroligt gott och härligt sätt att äta tillsammans.

RECEPT BULJONG

Stek 1 stor lök och 3 pressade vitlöksklyftor i sesamolja.

Häll i en liter kycklingbuljong och ca 1 dl japansk soja.

Sen i med 1 msk röd currypasta, 0,5 msk gurkmeja och 0,5 msk mald ingefära

Det här var så gott, att vi redan två dagar senare körde igen. Då la vi även till sidfläsk och även det blev otroligt gott.

Testa detta!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*