Emojis 😊

Emojis är något som vi alla använder nuförtiden. Det är med smartphonens intåg som det blir mer och mer populärt att använda sig av sin kommunikation, som mobilt ofta ska ske snabbt. De har även blivit ett sätt att i sociala medier vissa en reaktion på ett inlägg. Jag personligen använder emojis flitigt i min kommunikation, det slinker även med i jobbsammanhang i bland även om jag är lite mer försikt där fortfarande. 😊

Men vad är en emoji och exakt och hur dessa historia ut? Det går jag igenom lite i denna artikel.

Vad är en emoji?

Defintionen av en emoji är ”ett piktogram som består av bild istället för flera tecken”. Vardagligt ofta beskriven som en smiley.
En emoji används i elektroniska meddelanden och på webbplatser för att kunna förmedla känsloyttringar eller att förs att förstärka eller förtydliga en skriven text.

Emojins historia

Smileyn, wingdings och emotikonen de la grunden för det som blivit vad vi nu kallar emoji. Shigetaka Kurita var personen som skapade den allra första varianterna av emojier när han arbetade i ett projekt på ett IT-företag i Japan. Detta var på 90-talet men det var inte förrän några år in på 2000-talet som det börjades användas mer i den dagliga  kommunikationen mellan människor.

Vad betyder emojisarna och hur ska de användas?

Här finns det många roliga(och tragiska) exempel från sociala medier däer folk tolkar en emojis betydelse helt fel. Det kan till exempel vara emojin för ”Rullar runt på golvet och skrattar” som används som en kommentar på ett Facebooksinlägg om att någons katt har dött. Där ville förmodligen avsändaren förmedla att denna gråter, men det var inte det som visades. Vissa emojis har så klart flera betydelser och användingsområden men det kan vara bra att kolla upp innan vad som verkligen menas med dem, så slipper det bli pinsamt.

Hur använder du emojis i din kommunikation online? har du någon rolig histori kring emojis att berätt? Kommentera gärna nedan.

About Andreas 5203 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.