Detta ska du tänka på när du köper en hörngarderob.

De flesta håller nog med om att det är ganska enkelt att ordna klädförvaring. Det finns nämligen en uppsjö av olika garderobsmodeller, skåp och byråer att välja bland när det gäller att hitta en lösning för hushållets kläder. Ibland händer det dock att utrymmet kräver speciallösningar och hörngarderoben skapar plats som annars inte används. Läs mer här om vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa en hörngarderob.

Storlek och mått

Det viktigaste att ha i åtanke när du väl har bestämt dig för att skaffa en eller flera hörngarderober är exakta mått. Att åka iväg och köpa en produkt som sedan inte passar utrymmet är både onödigt och tidsödande. Se därför till att du mäter platsen där du vill ha garderoben ordentligt och ta hänsyn till både höjd, längd och bredd för att resultatet ska bli så bra som möjligt, När det gäller hörngarderober finns det dessutom en mängd olika stilar, utformningar och varianter. Du behöver tänka igenom vilka behov garderoben ska tillgodose. Behövs bara enkla hyllplan eller behöver hörngarderoben en sektion med klädstång för hängande kläder? Fundera igenom behoven och leta upp den garderob som passar bäst.

Olika varianter

Precis som vanliga garderober går det att få en hörngarderob med eller utan dörrar, med vanliga hyllplan, klädstång eller skenor där antingen korgar eller lådor kan skjutas in och ut för att enkelt komma åt kläderna. Det går att drömma ihop en stor hörngarderob som kan expandera åt olika håll och byggas på med så många sektioner som önskas. Vill du ha spegeldörrar kan det också vara bra att fundera på var de ska placeras för att du ska kunna nyttja spegelfunktionen så bra som möjligt. Det finns även olika varianter när det gäller dörrar som antingen kan vara vänsterhängda eller högerhängda samt enkla eller dubbla. När det gäller färg och design finns det en hel del att välja mellan. Använd internet för att hitta produkter och inspiration. Hörngarderober har många fördelar eftersom de nyttjar hörnen i ett rum vars öppna väggar oftast upptas av andra möbler.

Handla online eller i butik

Du kan hitta en hel del alternativ som tar hänsyn till både design och funktion online. Genom en enkel sökning på Google kan du få en idé om hur just din hörngarderob skulle kunna se ut samt vilka butiker som har ett sortiment som passar dig. Det är också viktigt att passa på att jämföra priser oavsett om du väljer att beställa din hörngarderob på nätet eller köper den i en fysisk butik. Ibland kan du behöva platsbygga din hörngarderob. Materialet hittar du på närmaste byggvaruhus och även här gäller det att ta hänsyn till måtten.
About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.