Låneförmedlare – hur fungerar det?

När man ska låna pengar kan det kännas som en djungel att välja rätt bland alla de lånegivare och banker som finns tillgängliga online. Det finns mängder att välja mellan och det är dessvärre lätt att fastna i ett lån som inte har de villkor som man förtjänar eller som alls gynnar en. Därför är det givetvis viktigt att man ser till att jämföra de olika lån som finns tillgängliga innan man tecknar ett lån. Att få det gjort kan vara väldigt svårt på egen hand och därför har låneförmedlare som till exempel Lendo och Zmarta dykt upp. De har kommit till för att hjälpa dig när det är dags för dig att teckna ett lån. De är helt enkelt en perfekt mellanhand som ser till att du får det bästa lånet som är helt på dina egna villkor. En stor fördel med att använda någon av dessa låneförmedlare är att det alltså endast tas en kreditupplysning men du kommer att få låneerbjudanden från många olika banker. Skulle du gå till varje bank själv så skulle det tas en kreditupplysning för varje ansökan, vilket påverkar din kreditvärdighet negativt.

Efter endast några timmar efter din ansökan kommer låneförmedlaren att presentera de banker som är villiga att låna ut pengar till dig och du kan jämföra dem direkt på hemsidan. Det är både smidigt och enkelt och du är inte tvungen att teckna ett lån nu heller. Om du inte tycker att något erbjudande är bra kan du helt enkelt avstå från att låna utan att det kostar dig någonting alls. Om du däremot vill låna pengar kan du göra det direkt via låneförmdlarens webbplats och det kan därmed inte bli mycket mer smidigt att låna pengar idag. För att läsa mer om låneförmedlare och hitta den bästa så rekommenderar vi dig att klicka dig vidare in på Finansis.se och ta del av deras guider och recensioner inför ditt val.

Samla dina lån

Ibland hamnar man i situationer där man varit tvungen att ta flera mindre lån och krediter. Det kan vara allt från att låna pengar för att köpa en bil, till att köpa en tv eller annan elektronisk produkt, eller låna pengar för att åka på sin drömresa. Att ta lån som har olika villkor och långivare eller banker, gör dock att det kan bli onödigt dyrt. Det är det vanligaste felet när man tar lån. Och där kommer låneförmedlarna in som bra verktyg som hjälper dig samla dina lån hos endast en bank eller långivare.

Varför ska man samla lånen?

Det finns många orsaker till att samla sina lån. Dels är det betydligt lättare att bara hålla reda på ett lån och vad det kommer att kosta varje månad. Men dels finns det finns andra orsaker också som gör att allting blir så mycket bättre.

Sänkt månadskostnad

I och med många små krediter och lån får låntagaren en högre kostnad varje månad. Det går att jämföra med till exempel, att man köper ett visst antal mindre läskburkar istället för att köpa en större flaska med en gång. Det är nämligen dyrare att ta många lån som är mindre, istället för att ta ett stort lån. Därför är att det bättre att samla alla de mindre lånen och ansöka om ett större lån, vilket gör att man sänker sina månadskostnader drastiskt!!

Sänkt ränta

Att ta ha många smålån innebär att dessa oftast har en relativ hög ränta. Men tar man då istället ett större lån, gör att det går att förhandla ner räntan. Jämför mellan olika långivare, för att verkligen se till att få den bästa och lägsta räntan. Genom att sänka räntan på lån blir det mer pengar över till annat istället i hushållet.

Förbättrar kreditvärdigheten

Om man har många smålån försämras ens kreditvärdighet rätt mycket. Långivaren bedömer utifrån hur kreditvärdig man är när man ansöker om lån. Detta kan vara viktigt om det är dags att ta ett lån för att köpa hus eller lägenhet exempelvis.

Andra fördelar

Att samla sina lån har andra fördelar också, så som:

  • Det går ganska snabbt och enkelt att ansöka om ett större lån, så det är inget hinder, vilket gör att man kan påverka sin månadskostnad ganska fort.
  • Dessutom finns det större chanser på att man blir skuldfri mycket snabbare, i och med lägre månadskostnader. Detta innebär att det går att amortera mer per månad istället.
  • Färre fakturor – genom att samla lånen till ett enda stort lån är det bara en faktura som kommer varje månad. Detta istället för ett flertal fakturor, som gör det svårare att ha överblick över sin ekonomi.
  • Privatekonomin blir bättre, för att istället för att lägga alla sina pengar på ett flertal mindre lån som är dyra betalar man bara av ett större lån som är billigare istället, vilket leder till att den privata ekonomin blir bättre.

 

Ett tips!

Ett bra tips är att man gör en översikt över alla lån och vad dessa kostar per månad. Kontrollera vad räntekostnaderna är, för när det är dags att samla lånen, behöver man veta det totala beloppet på sina lån. Detta för att veta hur mycket pengar man behöver låna i ett större lån.

About Andreas 555 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*