Black friday

black friday

Black Friday kan vara antingen den mest stressiga dagen på året eller den mest givande för shoppingsugna människor runt om i världen, men vad är Black Friday egentligen? När började denna shoppingdag? Varför flockas så många människor till butikerna på Black friday med plånboken i högsta hugg? Black Friday är början på den största shoppinghelgen på hela året, den är full av fantastiska erbjudanden, billiga tv-apparater, leksaker och människor som bokstavligen beter sig som galningar. Black friday äger rum dagen efter USAs Thanksgiving varje år, och då erbjuder många butiker, både fysiska och online, stora rabatter på produkter och varor som många vill köpa i julklapp.

Vi ger dig den fullständiga guiden till Black Friday, från hur det hela började och varför det är så populärt idag.

Varför kallas det Black friday?

Termen Black friday har olika förklaringar unde historien men den mer moderna förklaringen av användandet av Balck friday för butiker är att Black Friday den dag då detaljhandlarna äntligen börjar gå med vinst för året. Deras resultat hamnar då på svart istället för rött.

Varför är Black friday så populärt?

Rabatter och erbjudanden! Vi upprepar, RABATTER och ERBJUDADEN! Varje ursäkt för svensken att shoppa loss och samtidigt spara lite pengar på det är alltid bra. Särskilt nu när juletiden närmar sig och alla julklappar ska shoppas..

Svenska konsumenter älskar att shoppa, följa de senaste trenderna och ha de coolaste prylarna. Förutom det är det också viktigt att spara så mycket pengar som möjligt när de shoppar. Med nätbutiker och shoppingguider tillsammans med jämförelsesajter som till exempel Prisjakt är det nu superenkelt för dig som konsument att alltid hitta bästa pris, inte minst under Black friday. För e-handlare är det också mycket lättare att nå ut med sina erbjudanden under Black friday.

Vad är skillnaden på Black friday och Cyber Monday?

När börjar Cyber Monday och när slutar erbjudandena på Black Friday? Du kan i alla fall vara säker på att det inte kommer att finnas något glapp i de billiga erbjudandena mellan de två shoppingdagarna.

2021är Black Friday fredagen den 26 november och Cyber Monday börjar måndagen den 29 november, alltså måndagen efter. Nuförtiden körs ofta Black friday som Black week med Black friday-erbjudanden hela veckan och olika nätbutiker börjar sina Cyber Monday-erbjudanden tidigt eller förlänger sina nuvarande erbjudanden från fredagen så att det bara flyter på. På grund av detta kan det vara svårt att urskilja en faktisk skillnad mellan de två datumen, eftersom det finns erbjudanden under i stort sett hela november kan Black Friday och Cyber Monday kännas som ett gemensamt shoppingevent.

Cyber monday, är som hörs på namnet, skapat för just handel online, medan Black friday tradionellt var för fysiska butiker. Under Cyber monday kan du också ofta hitta produkter som hamnar lite i skymundan under Black friday-hetsen.

När är black friday 2021?

I år inträffar Black friday den 26 november.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.