Säkrare shopping

Inlägget är skrivet i samarbete med omdömesställe.se

Internet har gjort shopping till en trevligare, mer kostnadseffektiv och användarvänlig upplevelse. Att köpa på nätet har så klart dock sina risker. Näthandeln har blivit en hjälpande hand som hjälper miljontals köpare att sälja sina produkter på nätet. Det gör det också lättare för människor världen över att köpa dagligvaror och andra saker på nätet.

Men hur vet du vilka nätbutiker du kan lita på när du handlar på nätet förutom att läsa recensioner på sajter som till exempel Omdömesställe? Hur får vi säker näthandel i Sverige? Är du säker på att du inte löper någon risk när du gör transaktioner på nätet? Är dina uppgifter säkrade?

 1. Beställ alltid från en säker anslutning
  Om din dator inte är skyddad från potentiellt skadliga programvaror riskerar dina finansiella uppgifter och lösenord att bli stulna
 1. Läs på om nötbutiken och deras rykte
  Om du redan känner till en butik känns det troligen säkert att handla där. Om du känner andra som har haft genomgående positiva erfarenheter av nätbutiken kan du känna dig trygg med onlinebutikens kvalitet.

  Om du inte känner till butiken kan den fortfarande vara det bästa alternativet; du behöver bara vidta några fler försiktighetsåtgärder. Gör din egen bakgrundskontroll genom att titta på sajter som ägnar sig åt att granska och recensera nätbutiker. Om butiken inte är granskad eller inte har bra omdömen och bra genomsnittligt betyg så kan det vara läge att söka sig till en annan butik.
 1. Undvik erbjudanden som verkar ”för bra för att vara sanna”.
  Alla e-butiker som lovar för mycket till ett för lågt pris bör du vara misstänksam mot. Om priset är för lågt bör du om du någonsin kommer att få de varor du betalat för, om varorna verkligen är äkta eller ett billigt substitut, om du kommer att kunna returnera skadade varor – eller om handlaren tjänar extra pengar genom att sälja din ekonomiska information. Oseriösa nätbutiker kan också precis som sina motsvarigheter i vanliga butiker erbjuda ett absurt lågt pris och sedan hävda att varan inte finns i lager, för att försöka sälja något annat till dig.
About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.