Bilder från Berlinresan

Då var jag tillbaka på kontoret efter en mycket trevlig resa med Jakob, Jonny, Åsa och Tomaz till Berlin i Tyskland.

Resan inleddes med en trevlig dag och kväll i Nyköping där vi mötte upp Anders, som tyvärr inte följde med. Där fick vi i oss en varsin redig köttbit, på ett sunkhak som tydligen Anders var stammis på. Men gott var det i alla fall.

När kvällen rundades av så tog vi oss in till Skavsta, och hotellet vi bodde på. Vi checkade in och ägnade oss någon timme till slösurf i hotelllobbyn. Sedan bar det av in i vårt QuickSleep rum där vi sedan spenderade natten innan avfärd mot Berlin klockan 06.30.

Så på morgonen var det upp vid 04.30 för att ta och duscha och äta av en helt ok frukostbuffé och sen bege sig till flygplatsen för att gå igenom säkerhetskontrollen och ställa sig i kö till flyget.

Flygresan gick bra, skulle ta en och en halv timme men vi var nere på ca en timme, och eftersom vi alla brände av direkt efter vi lyft så var det ju alldeles perfekt.

Väl nere i Berlin så begav vi oss till hotellet och checkade in och vilade en stund. Hotellet Suite Hotel, låg riktigt bra till, centralt och nära till både tunnelbana och annan kollektivtrafik. Det höll också väldigt hög klass och rekommenderas verkligen.

img_1043

För att komma igång riktigt inför dagens historiska och kulturella äventyr så började vi med en rejäl brunchbuffé på en restaurang som ligger i det otroligt maffiga Sony Center, som gjorde alla snäppet gladare.

img_1047

Dagens första aktivitet blev sedan en båttur på floden, med guidning över alla sevärdheter som fanns längs med floden. Turen och guidning i sig var värdelös. Speciellt eftersom tyskan i högtalarna överröstade den engelska guiden. Men det var helt underbart att sitta där på båten med sol och 30 graders värme.

img_1050

Resan kunde dock ha slutat illa, då Jonny som gillar att sänka ett par bärs i solen även svepte en rejäl djävla geting som stack honom i tungan. Men eftersom Jonny är stenhård som klarade han sig fint.

img_1054

img_1100
Tomaz och Fabio, njuter av solen.

Efter båtturen så tog vi oss vidare till Checkpoint Charlie, för att se den kvarvarande muren och allt kring det. Svårt att förstå att den stod kvar där i sin helhet för bara 20 år sedan. Galet när man tänker efter. Dock så är det ju så turistaktigt att det blir ointressant, men nu har man sett det i alla fall.

img_1110
Spambjörnar är vi allihopa, allihopa.

img_1115
Skådespelare som står och gormar.

img_1130
Den del av muren som står kvar…

img_1136
Det där gillar vi.

img_1140
På kvällen bestämde vi oss för att ägna oss åt lite sport. Valet föll på Bowling, så att Jonny kunde dricka öl samtidigt.
Granne med vårt hotell låg en bowlinghall, som visade sig inte vara mer än en inrökt klubblokal för tyskaamatörbowlare, som gillar pokaler. Så med hjälp av hotellets personal fick vi vägbeskrivning till en sporthall en bit bort.

Så då laddade vi om och begav oss till denna hall, som vi lyckades hitta till efter ett antal byten mellan tunnelbana och spårvagn. Denna kväll blev helt klart en av de roligaste med mycket skratt, kast i rännan och annat som gör livet extra njutbart.

img_1150
Jag gör min snyggaste bowlingpose och som ni kan se är det där en Strike!

Efter Bowlingen var vi rejält hungriga och gick på jakt efter en restaurang som kunde servera oss en redig köttbit. Den jakten gick inget bra så det slutade med att vi tog en varsin Döner kebab hos Kebabkungarna. Den satt fint ska ni veta.

img_1184
När natten mötte oss så gick vi på jakt efter en trevlig nattklubb, vilket vi såg fram emot då Berlin är rätt känt för sitt klubbliv. Det visade sig inte vara det lättaste denna natt. Det blev stopp i dörren på många ställen. Anledningen var att mina kära kollegor inte vet hur man klär sig inför utgång, på annat än en lokalkrog. Så med shorts och allmän turistutstyrsel kom de inte långt, men lika kul hade vi ändå. Även fast jag som var rätt klädd, hade kommit in och röjt som fasen. Så vi begav oss till slut till hotellet, och avslutade dagen i lobbyn.

Tisdagsförmiddagen inledde vi med lite shopping, då vi alla var tvungna att köpa något till våra kära där hemma. Vissa köpte smycken och kristaller och andra korvar, men alla blev nog glada där hemma. Oavsett vad de fick.

Dagens huvudmål var vårt möte med affiliatenätverket Zanox på deras huvudkontor i Berlin. Så efter shopping och lunch begav vi oss dit. Tyvärr möttes vi av en stressad kontakt, som inte alls visste att vi skulle komma just idag, men han tog sig ändå tid att prata med os i 15 minuter innan han var tvungen att rusa på ett annat möte. Det var helt klart en besvikelse, men ändå bra att vi och de nu fått ett ansikte på varandra. Det kommer till nytta inför kommande kontakt.

img_1228
Vi pratade mest med Zanoxbjörnen. Han hade inte så mycket att säga.
img_1224
Trots ”nederlaget” så spenderade vi ca 1 timme på Zanox kontor, med att titta runt och spela lite Fussball. Det är ju aldrig fel.

p9010040
På Tisdagskvällen så fick Jonny och jag äntligen en varsin redig köttbit som vi tjatat om så länge. Detta på restaurangen Block House.

img_1256
Observera att jag håller i Jonnys öl, jag är helnykterist. Här i alla fall i turistfällan TV-tornet i Berlin.

Denna kväll fick vi sedan i alla fall göra ett besök på en nattklubb efter att grabbarna shapeat till sig och klätt sig som man bör. Tyvärr hamnade vi på ett ställe som mer liknade en ungdomsgård. Men skoj var det i alla fall. Jonny och jag höll oss kvar till 05.30. man måste ju passa på att vara ute länge när man får och klubbarna inte stänger 03.

Onsdagen, som tyvärr var hemresedagen för denna extremt trevliga resa, som helt ärligt är en av de trevligaste resor jag varit på, spenderade vi till att börja med, med en trevlig lunch på ett torg med en massa olika matstånd. Kan du gissa vad vi åt? Kebab så klart.

img_1270
Jag gillar juice. Och då menar jag juice, färskpressad sådan. Oslagbart.

img_1275
Gissa hur många glassar Glassarn åt? Svaret är många glassar. Eller snarare mängder av glassar.

img_1278
Även dag 3 gick i sportenstecken, och bjöd på en rad sporter så som bordtennis…

img_1293
…bowling igen, och så lite…

img_1321
…dart och för att avsluta det hela lite biljard. Ni kan ju gissa vem som dominerade totalt.

img_1345

Efter detta roliga avslut var det tyvärr bara att åka tillbaka till vårt hotell och hämta våra väskor och bege oss till flygplatsen för att åka hem.

img_1358

Jag kan bara återigen konstatera att det var en mycket lyckad resa på många plan. Berlin är stad jag kommer åka till igen, jag föll faktiskt för denna stad väldigt snabbt.

3 intensiva dagar, med mycket jobb och möten men också med mycket nöjen mellan varven. Nästa gång hopps jag att du följer med.

 

 

 

 

 

 

 

About Andreas 5188 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.