Betalning med mobilen

Inlägget är skrivet i samarbete med ES Kassa

Något som jag tycker är det mesta fantastiska med senaste åren tekniska utveckling är det här med betalningar med mobilen, både i fysisk butik med nya smarta kassasystem som tar till exempel Apple Pay och Samsung Pay och i kassan på nätbutiker där du med några knapptryck eller med BankID snabbt och smidigt kan godkänna en betalning med kort eller Swish.

Jag var personligen rätt sen med att upptäcka smidigheten och utvecklingen i tekniken som nya kortterminaler och kassasystem har. Att bara kunna plocka upp mobilen och blippa mot kortläsaren istället för att plocka upp plånboken och leta fram rätt betalkort för att betala. För någon som jag som har massor med olika kort både för företaget och privat så underlättar det enormt mycket. Och jag vet inte hur många gånger jag har glömt plånboken hemma men mobiltelefonen har jag ju alltid med mig.

För mina företagsverksamheter har dessa nya kassasystem gjort stor nytta och förenklat att ta betalt otroligt mycket. Jag minns för några år sedan när jag skaffade min första kortterminal och kassaapparat och det mesta var jobbigt, krångligt och dyrt. Jag svettas av bara tanken.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.