Japanska köttbullar

Idag testade jag att göra friterade japanska köttbullar. Till det servade jag ris, japansk sötsur sås och teriyakisås.

Jättegott! Alla barnen älskade det och rensade fat och kastruller.

KÖTTBULLAR

1 kg fläskfärs
4 tsk mirin
2 tsk soja
4 tsk ingefärsjuice
1 tsk salt
Peppar
2 tsk sesamolja
2 ägg
5 msk majsstärkelse

Blanda färs, mirin, ingefärsjuice, soja, salt och peppar. Ner med din vackra rena hand och bland ordentligt.

Bland i ägg, sesamolja och majsstärkelsen. Ner med din kladdiga hand och blanda ordentligt igen.

Rulla till bollar.

Fyll en djup panna med olja så det täcker ungefär en halv köttbulle. Värm upp oljan till 170 grader. Fritera 3-4 minuter på varje sida.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*