5 tips till dig som ska skriva CV

Inlägget är skrivet i samarbete med CV-mallen.se

När man ska söka ett nytt jobb vill man presentera sig från sin bästa sida. Hur du skriver ditt CV kan vara avgörande för om du blir utvald i processen och får komma på en intervju. Därför kommer här 5 tips och råd när du skriver CV.

1. Aktuellt och uppdaterat
En av de viktigaste punkterna att tänka på när du skriver ditt CV är att det är aktuellt och uppdaterat. Det är viktigt att dina senaste erfarenheter och kunskaper finns med.

2. Tydlig struktur
Nästa punkt är att ha en enkel och tydlig struktur på ditt CV så det blir lätt för rekryteraren att skapa sig en överblick över vem du är och vad du har för erfarenheter.

3. Korrekturläs!
Ett CV med flera felstavningar eller inkorrekt information ger intrycket av att du är slarvig. Se till att korrekturläsa ditt CV för att upptäcka onödiga missar.

4. Sammanfatta
Håll dig relativt kort i ditt CV. Ta med det väsentliga om varje tjänst och vad den har inneburit men gör inga större utsvävningar. Som rekryterare vill man snabbt få en övergripande bild och en allt för lång läsning gör att man lätt kan sållas bort. I ditt CV kan du även skriva en kort sammanfattning av vem du är som person, dina målsättningar och din framtidsplan. Det är inte alltid som dina arbetslivserfarenheter visar vad du vill göra framåt, till exempel om du planerar att byta yrkesbana.

5. Anpassa för tjänsten du söker
Att tänka på när du skriver ditt CV är att det ska anpassas för den tjänst som du tänker söka. Lyft då fram de tidigare erfarenheterna du har som kan tänkas vara intressanta för din blivande arbetsgivare. Det kan också vara bra att lyfta fram personliga egenskaper som stämmer överens med vad de söker i sin annons.

 

 

About Andreas 604 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.