Den här planerare altanen

Inlägget är skriver i samarbete med Place altanprodukter

Jag har ju skrivit förut på det här bloggen angående den rejäla altanen vi planerar. Men det har ännu inte blivit av att få den byggd. Det är ju liksom inte gratis heller, speciellt inte när man vill ha det lite ovanligt och speciellt från hur en standard altan ser ut på de flesta svenska villor.

Det här med material att bygga altanen med är ju en annan stor fråga. Ska det vara trä rakt av eller något annat material? En viktig sak för mig är att det ska vara så lite årligt underhåll av trallen som möjligt är och priset spelar så klart in också vid ett så här stort projekt som vi planerar. Projektet är ju som sagt inte direkt billigt, vad man än gör eller väljer, speciellt inte när man som jag har tummen mitt i handen och dessutom är ett riktigt proffs på prokrastinering och därför alltid måste anlita en hantverkare till allt vi ska bygga och göra med vår villa. Min fru är ju händig men tror inre gon är sugen på att bygga en altan ändå, särskilt inte om jag står bredvid och dricker något kallt och ser osäker ut.

Ett alternativ till trätrall är ju komposittrall som ser ut som trä och även känns som trä, men som till skillnad från trätrall är underhållsfritt. På köpet får du även att komposit är miljövänligt, giftfritt och ett lätt och starkt material. Det är lätt och smidigt att montera och det monteras helt utan synliga skruvhål vilket annars är något som är riktigt fult på många altaner. Nästan bara fördelar med kompisttrall med andra ord.

Har du byggt altan med komposittrall? Är du nöjd? För- och nackdelar med det? Lämna gärna en kommentar till detta inlägg.

About Andreas 5202 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.