Vad la grunden till ditt entreprenörskap?

Att vara entreprenör är enligt mig inte något som uppstår över en dag. Utan det är något som växer fram under en lång tid. I många fall redan under barndomen.

Kanske var det när du började sälja jultidningar? När du sålde saft till törstiga grannar på sommaren? Eller när du fick följa med till dina föräldrars kontor och titta vad de gjorde?

För mig var det en mix av alla. Min företagssamma mamma Pia som drivit frisörsalong sedan hon var 18 år var något som inspirerade mig väldigt mycket. Detta ledde till många försök till att tjäna pengar och utvecklas vilket involverade både jultidningar, saftstånd och att köpa prylar på loppis, paketera om och sedan sälja dyrare till dumma (eller kanske givmilda) släktingar.

Detta la den grund som idag gör mig till en entreprenör. Jag var inte en entreprenör då, jag var inte det för 3 år sedan. Men jag är det nu. Jag kan utan problem eller skam i kroppen kalla mig det. Jag har mognat in i entreprenörskapet.

Som entreprenörssjäl så måste du ta dig förbi många hinder. Ett stort är skolan som tycker du istället ska studera och skaffa dig ett bra betalt jobb. Det passar inte alla, och speciellt inte dig som entreprenör eller du som strävar mot entreprenörskap. Tyvärr kan detta hämma din utveckling, men kan du ta dig förbi detta så har du kommit långt.

Den enda som kan avgöra om du är en entreprenör, är du själv. Vad säger ditt hjärta? Vad säger din hjärna? La du grunden till ditt entreprenörskap i unga dar?

Din resa till entreprenörskap har säkert varit både spännande och nervkittlande. Säkert också både rolig och ibland tråkig. Men en sak kan du vara säker på. När du kommer fram så har det varit värt det. Kom ihåg det, de gånger du funderar på att ge upp.

Vad la grunden till ditt entreprenörskap? Var snäll och dela med dig av detta. Antingen här i en kommentar eller i ett inlägg på din blogg.

About Andreas 5140 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.