Segla från paradis till paradis

Börjar du drömma om nästa års semester, och är det kanske att segla i Kroatien, de 1000 öarnas land som lockar? I denna artikel delar vi med oss lite om seglingsresor, vilka möjligheter om finns och lite om det vackra som finns att uppleva i denna örika del av världen.

Med en magnifik kustlinje, klart vatten och fantastiska stränder lockar Kroatien varje år allt fler besökare till segelsemestrar. Kusten är relativt orörd och har en känsla av den franska Rivieran förr i tiden. Det är fortfarande möjligt att hitta lugna ankarplatser, även under högsäsong. Vilket är fantastiskt för den som önskar lugn och ro.

En segelsemester i Kroatien ger dig möjlighet att uppleva ett Medelhavsparadis med turkosblått hav, lugna, färgglada öar och pittoreska hamnstäder som är genomsyrade av historia och vänlig och välkomnande lokalbefolkning.

Segla med eller utan besättning

För den seglingsvane finns det bra möjligheter att ge sig ut och segla själv i Kroatien, det ger så klart en otrolig frihet och mer privatliv än för den som känner att de behöver besättning med sig. Styr själv var båten går och hur länge du ska stanna på varje plats. Finns möjligheter att hyra segelbåt på plats och ge sig ut.

För den som inte är ute efter att själv segla båten utan vill lägga all tid på njutning så finns det som tur är seglingresearrangörer som More Sailing som erbjuder seglingsresor, både med och utan besättning. Med More Sailing kan du segla i Kroatien, Italien, Grekland och Karibien. Det finns möjlighet att beställa hem deras katalog här för att få mer information och inspiration till en seglingsresa.

Vackra stränder

När du besöker Kroatien och det första du vill göra är att få sand mellan tårna och dyka rakt ner i det vackra turkosa Adriatiska havet. så är den stora frågan, med så många berömda stränder, vilka ska du lägga till på listan över måste-besök på din seglingssemester? Vi vill tipsa om några som du kan passa på att besöka när du är ute och seglar i Kroatien.

Dubovica stranden

Dubovica är den största stranden i området och ligger på södra kusten av den vackra ön Hvar. Om din äventyrslystnad tar dig till Dubovica kommer du att befinna dig på en vacker stenstrand. Den enda anledningen till att du skulle lämna stranden är för att dyka ner i det kristallklara vattnet. Garanterat en av de bästa Hvar-stränderna, ett måste bå denna soliga ö.

Sakarun stranden

Strax utanför Dalmatien på ön Dugi Otok ligger Sakarun-stranden. Med sin 800 meter långa kustlinje av vit sand som vetter mot det klarblå Adriatiska havet är det inte konstigt att denna strand är den mest populära på ön.

Zrće

Detta är en omåttligt populär strand på festön Pag. Känd för sitt festliv och sina många klubbar är det inte konstigt att Pag och Zrće-stranden, ofta kallas för det ”kroatiska Ibiza”. Bör alltså undvikas om det inte är dags för fest.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.