SEO-verktyg

Detta är ett inlägg skrivet för att få lite tankar och kommentarer från folk som också jobbar med onlinemarknadsföring och speciellt SEO.
Jag har jobbat med detta nu i väldigt många år och har under dessa år testat på ett gäng olika SEO-verktyg, med många olika användningsområden men har under de senaste 3 åren valt att endast använda Ahrefs.com.

Valet av Ahrefs berodde först på att det är ett väldigt komplett verktyg som till exempel sökordsdata, rank tracking och länkkoll. Verktyget gör verkligen allt jag behöver från ett verktyg. Men när länkbygge är en del av ditt dagliga arbete så kan de ändå vara otillräckligt med ett verktyg då till exempel många i branschen jobbar med andra SEO-verktyg som till exempel Majestic och Moz och att Ahrefs inte alltid är så snabba med uppdatering av sitt index och att därmed att hitta de länkar som länkar till den sajt du arbetar med. En annan sak som jag upplever att Ahrefs uppdaterar konstigt är ranking trackingen, där jag i ett annat SEO-program får in 100+ sökord som är topp 100 i Googles sökresultat (även kontrollerat manuellt) men som Ahrefs efter flera månader och fler uppdateringar bara har registrerat 2 sökord för samma sajt. Där tycker jag att siffran skiljer sig lite för mycket och att Ahrefs helt klart borde ha registrerat samma data.

En väldigt positiv sak  med Ahrefs och deras SEO metrics DR och UR är att jag upplever att deras mått på en webbplats är det som har tydligast positiv korrelation med hur en webbplats rankar i Google. Och även att den DR och UR hålls relativt färsk. Det har jag bland annat sett med snappade domännamn som har hög TF och CF men helt dödad DR och UR.

Tar gärna tankar gällande detta från andra användare av dessa verktyg, Har du upplevt liknande eller tycker du att jag är helt ute och cyklar?

 

About Andreas 626 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.