Padelskor – hur väljer jag rätt?

Kan jag inte bara spela i mina vanliga gympaskor? Måste jag verkligen köpa speciella skor för just padel? Svaret på dessa frågor är, visst kan du det men om du ska spela padel regelbundet och få ett effektivt och bra spel så bör du köpa ett par skor som är anpassade för just padelspel.

Padelbanor kan vara hala, vissa mer än andra, och att då ha skor med bra grepp anpassade för det underlaget som du spelar på. Detta ger dig förutsättningarna att hinna fram på bollarna bättre och när dina padelskor ger dig möjligheten att stå stabilt kommer du garanterat få bättre bollträffar.

En annan viktig faktor gällande val av anpassade skor för sporten är att det minskar risken för skador, vilket så klart gör det värt att köpa bara det.

Sporten padel växer i rekordfart ich antalet utövare i Sverige är många, på grund av detta kommer det mer och mer valmöjligheter och varumärken inom padelutrustning, och så även för padelskor.

Välja rätt padelsko

De främsta att titta på när du ska välja padelskor är så klart hur mycket du spelar och kommer att spela framåt.

Jag spelar sällan

Om du bara spelar då och då så kan du så klart välja att spela med dina vanliga jogginskor men det kan ändå vara värt att kolla på ett par padelskor i en lägre prisklass men som har bra grepp.

Jag spelar mer regelbundet

Om du spelar padel mer regelbundet så behöver du hitta en padelsko som utöver bra grepp, även ger dig en tillräckligt bra stötdämpning. Något som hjälper dig undvika skador.

Jag spelar mycket

Om du nu är en person som spelar så mycket padel att du nu kan börja kalla dig padelspelare behöver du utöver ett riktigt bra grepp och bra stötdämpning även ett par padelskor som är hållbara och tåliga så de klarar de stora påfrestningar aktivt padelspelande har. Padelskor slits, eftersom sporten är intensiv med snabba rörelser, men om du ser till att lägga lite mer pengar på att köpa ett par kvalitativa skor enligt kraven ovan så håller de längre.

Övriga faktorer för val av sko

Hur dina fötter är formade och om du har problem med dina fötter är så klart en sak som påverkar val av skomodell men kroppstyngd är också faktor att ta med i beslutet. Om du är lite tyngre bör du se till att välja en sko som är ordentligt och bra uppbyggd bak i hälpartiet. Är du en lättare person behöver du inte ha samma stöd och kan välja en lättare och smidigare sko.

Skillnaden på padelskor och tennisskor?

Den främsta skillnanden mellan padelskor och tennisskor är att padelskor är något lättare och smidigare än vad tennisskor är. De flesta padelskor har en upphöjd sula bak som gör det lättare vid alla start och stopp vilket är en viktig skillnad då du i padel rör dig på ett annat sätt än i tennis.

Jämför och läs tester innan köp

Just inom padel finns det många bra recensioner, tester och produktjämförelser att titta på innan du köper. Se även till att prisjämföra då det finns många specialiserade padelbutiker som slåss om att få dig som kund så det finns ofta pengar att spara på att välja rätt butik.

Många padelbutiker har också specialister på sporten och dess utrustning som våga fråga om hjälp och råd.

Källa: https://testkungen.se/basta-padelskorna/

About Andreas 626 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.