Krispig fläskkotlett med rotfruktsstrips och varm vitlökssås

Idag visste jag inte vad jag skulle laga men jag ville testa något nytt. Lanthandeln hade bra pris på svensk fläskkotlett så jag köpte på mig ett kilo och satte ihop följande maträtt: Krispig fläskkotlett med rotfruktsstrips och varm vitlökssås.

PANERAD FLÄSKKOTLETT

5 dl ströbröd
1 dl rapsolja
3 tsk paprikakrydda
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla ingredienser i en skål.
3. Panera en fläskkotlett i taget, så de täcks helt av paneringen.
4. Lägg på en ugnsplåt och in i ugnen 30 minuter. Vänd fläskkotletterna efter halva tiden.

VARM VITLÖKSSÅS

2 msk mjöl
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk gräslök

1. Vispa ihop mjöl och grädde.
2. Blanda i mjölk och koka upp under omrörning.
3. Sänk värmen och pressa i vitlök och blanda i kryddorna och låt koka en stund till.

Jävlar vad gott!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*