Kaninprodukter på nätet

När man har bestämt sig för att bli kaninägare har man tagit ett stort beslut. Man har lovat att ta hand om kaninen och ge den ett bra liv där den får i sig allt det den behöver. En kanin kan bli upp till tio år gammal och därför ska man vara beredd på att detta är en vän som kommer att hänga med länge och den har mängder med behov som ägaren behöver tillgodose. Det kan kännas klurigt i början att komma till rätta med kosten för en kanin och det är viktigt att du ser till att ta alla tips och råd du får från din uppfödare.
Först och främst ska kaninens kost till 80-90 procent bestå av gräs och hö av hög kvalitet. Detta ska den ha fri tillgång till och även om det är väldigt kalorifattigt är kaninens kropp anpassad för att bryta ned denna föda och ta hand om den.

Kaniner tycker om att äta ofta och därför fungerar det inte att portionera ut utan den bör kunna äta maten när den vill. Det är väldigt viktigt att du alltid ger den färskt gräs och hö. Om man har flera kaniner tillsammans är det viktigt att alla ska kunna äta samtidigt. Så ofta äter kaniner och om du har flera höbackar kommer kaninerna att var extra lyckliga tillsammans och få mer glädje av varandra utan att det blir konkurrens om maten. Kaniner tycker även om broccoli, brysselkål, mangold, kål, maskrosblad, spenat, färska örter med mera. De ska minst ha tre olika sorter varje dag. De gillar även grenar från fruktträd och grova sallader.

Om man är orolig för att kaninen inte får i sig allt det den behöver kan man även ge den pellets. Detta är fullvärdig näring och man brukar säga att en matsked per två kilo kanin räcker. Pellets är extra viktigt att ge vid sjukdom eller om kaninen är dräktig. Då kan du känna dig trygg med att den kommer att få i sig allt det den behöver.

Det är viktigt även att komma ihåg att kaninens tänder växer hela livet och därför är det viktigt att man ger den någonting att gnaga på, till exempel pinnar eller speciella gnagarpinnar. På så sätt håller kaninen själv tänderna i trim och nöter dem allt eftersom. Det som kan hända om man inte ger detta till kaninen är att tänderna blir för långa och då kommer det istället att göra ont för kaninen att äta.

Då måste man åka till en veterinär för att man ska få hjälp med att slipa ned kaninernas tänder. Därför är det viktigt att alltid ge kaninen saker som den kan gnaga på. Då kommer den att ta hand om sina tänder. Se även till att det hö du väljer till din kanin håller en hög kvalitet och är av god sort. Du kan ofta köpa höbalar till din kanin och en höbal kan räcka väldigt länge för en liten kanin. Du får dock inte låta höet bli för gammalt.

About Andreas 825 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.