Hitta den perfekta barnvagnen till sommaren 2021

Har du fått tillskott i familjen? Eller har barnen vuxit ur sin barnvagn? Då är du, precis som tusentals andra svenskar, förmodligen på jakt efter en riktigt bra barnvagn.

En barnvagn är något man alltid behöver när man har barn fast av uppenbara anledningar är det extra viktigt under sommaren och våren. Hur ska man annars ta med sig barnen till stranden eller på utflykter i skogen?

Föranledda av detta beslutade vi oss för att hitta de tre bästa barnvagnarna just nu. Och för att säkerställa att våra rekommendationer är så träffsäkra som möjligt tog vi hjälp av proffsen på Syskonvagn.nu. Tillsammans kom vi fram till att följande barnvagnar är de bästa till våren och sommaren 2021.

Joggingvagn

Joggingvagnen är det naturliga valet för aktiva familjer som motionerar mycket och spenderar tid ute i naturen. Trots att dessa vagnar designats för att jogga med kan de givetvis även användas som en vanlig vagn och de fungerar precis lika bra oavsett vilken hastighet man håller.

Inför den kommande sommarsäsongen anser vi att Thule – Chariot Cross 2 är den överlägset bästa joggingvagnen. Den kan användas i ur och skur, är stabil och rullar riktigt bra. Vagnen kan dessutom kopplas till en cykel för de lite längre turerna – en underskattat funktion om du frågar oss.

Syskonvagn

Enligt de experter vi rådfrågat har Emmaljunga länge haft de bästa dubbelvagnarna på marknaden och den senaste modellen, Emmaljunga – Double Viking 735 2019, är storslagen på många vis.

Inte nog med att det är en av de smalaste dubbelvagnarna på marknaden utan den är även anpassningsbar så att din barn har utrymme att växa i den. Det går också snabbt att byta från liggdelar till sittdelar för antingen ett eller två barn allt efter behov.

Emmaljungas dubbelvagn är något dyrare än vissa konkurrenters varianter men vi tycker att den är värd varenda krona.

Vändbar sittvagn

Sittvagnar är praktiska för både små och lite större barn, fast länge var sittvagnarna begränsade då barnet endast kunde sitta vänd i färdriktningen. Numera finns det ett antal så kallade vändbara sittvagnar och vi har – föga förvånande– hittat den bästa.

Baby Jogger City Tour LUX är en kompakt vändbar sittvagn som inte är mycket större än en vanlig framåtvänd vagn. Vidare kan vagnen anpassas med en tillhörande liggvagn (denna måste dock beställas separat).

Som namnet avslöjar är vagnen även lämpad för enklare joggingturer och naturligtvis även längre promenader. Oavsett vad du använder vagnen till kan du räkna med att dina barn sitter tryggt och bekvämt under hela färden.

About Andreas 5188 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.