Inspirationskväll i regi av Excitera Enterprise Forum

Igår så var jag iväg på en inspirationskväll med entreprenörskapet som tema. Eventet arrangerades av Excitera Enterprise Forum, med Björn Gustafsson som en av de drivande. Stort tack och mycket credd till honom för det.

Kvällen bjöd på tre talare, som alla byggt upp ett eller flera framgångsrika företag och alla brinner för entreprenörskap.

Kvällens första talare var den kinesiska entreprenören Elby Kwok Drewsen, som har grundat Lotus Travel och Scandinavian Perspecitves, vilka är två företag som anordnar resor till och från Kina. Hennes historia är mycket intressant, men det kändes som att en del flöt bort i hennes tal som var på engelska, hade hon fått prata sitt modersmål så hade vi säkert fått en mer ingående berättelse.

Ola Ahlvarsson var näste entreprenör att äntra scenen. Ola är nog känd bland de flesta Internetentreprenörer i Sverige och det var just det han också fokuserade på under sin tid på scenen, Internetbolag. Ola är förutom en framgångsrik entreprenör och ägare av företaget Result, även en riktig underhållare, vilket speglade hela hans tal.

Efter Olas uppträdande fick vi alla en välförtjänt paus där med bjöds på smaskiga tonfiskswraps och diverse alkoholhaltiga drycker. Något gladare och mer avslappnade efter trevligt mingel så återvände vi alla till föreläsningssalen för näste man i talarstolen och det var ingen mindre än grundaren och VD av Betsson, Pontus Lindwall.

Pontus har en mycket härlig personlighet och hans historia engagerar och inspirerar. Alla som satt där och är inblandade i en startup kände förmodligen igen sig när han visade bilder på Betsson resa från start tills nu, han berättar på ett sådant sätt att det är lätt att relatera till sitt egna liv och sin egna verksamhet, vilket är riktigt givande.

Jag fick möjligheten att ställa en fråga till Pontus under frågestunden och den löd:

”Du som är både familjefar och hårt arbetande entreprenör, Hur har du balanserat familjeliv och arbete?”
Pontus svar på det hela var typ ”Att det är svårt, men det gäller att ha stöd hemifrån och göra det där extra för och med familjen när man kan. Ta vara på helger osv”

Jag fick också chansen att prata med Pontus lite efteråt under minglet, och även med två av hans trevliga anställda som under kvällen skötte pokerbordet som var mycket populärt tillhåll för pokerhajarna. Betsson är ett spelbolag jag lungt kan säga att jag rekommenderar.

Förutom dessa herrar fick jag tid till att prata med andra trevliga entreprenörer, där bland Jonathan Sulo, som jag tyvärr inte fick tillräckligt med tid med, men det kommer väl fler tillfällen?

Slutsatsen är en mycket lyckad kväll.

About Andreas 5202 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.