Det går bra nu

Det går bra nu

”Andreas är dålig på att blogga” – Hörs ur flera läsares munnar.

Ja det är jag men så är det helt enkelt bara just nu. Bloggen har blivit något som numera ligger utanför företagets arbetstid och blir då något som jag inte orkar eller hinner med. Jag prioriterar helt enkelt bort den. Nedan följer en liten genomgång vad som händer i mitt liv nu.

Dream Builders
Jakob Naredis och mitt företag som främst arbetar med Internetmarknadsföring för kunders räkning med allt från webbproduktion till sökmotoroptimering. Denna verksamhet går riktigt bra nu och vi har 3 kunder där vi arbetar som ”underleverantörer” och där vi hela tiden får löpande jobb. Detta är självklart något som underlättar för oss att vi hela tiden vet att vi har jobb.

Vi har nu byggt upp en stark organisation med skribenter, programmerare och designers och i och med det kan vi hantera riktigt stora mängder jobb och leverera snabbt till kunden. En riktig bra styrka.

Fokus ligger på att leverera webbplatser till kund med WordPress som grund, och med hjälp av detta underbar verktyg förbereda kunden och kundens webbplats för stora läskiga tillika gulliga lilla stora Google (och andra sökmotorer så klart). Anslutna till oss har vi extremt duktiga WordPresskodare som förutom att integrera kundens design i WordPress också skapar anpassningar i administrationen för att det ska passa kundens behov och tar fram nya funktioner och plugin till WordPress.

Priskraft
Med vår startup Priskraft har vi kommit till ett steg där det verkligen känns som att vi är nära en lansering av en första beta-version av sajten. Vi arbetar främst nu med en struktur för affärssystemet samt tar fram de designdelar som ska implementeras i systemet. Och dessa bitar är ju liksom, vad ska man säga, väldigt vitala och viktiga.

Vi har en del funktioner kvar att bygga med den får troligen vänta tills senare, för det är mest sådant vi vill ha till för att göra det extra-mega-superbra.. Vi vill komma igång! Grundstenarna i systemet finns där och förhoppningsvis så kan vi lansera en intresseanmälan för skarp betatest om någon vecka.

Övriga projekt från Dream Builders
Förutom arbete mot kund så kör vi också en hel del egna projekt. Det är främst innehållssajter där vi har fakta om ett visst ämne. Tanken är självklart att besökaren ska ha nytta av sajten men vårt mål är att kunna dra in lite pengar via affiliate-erbjudanden.

Vi har också ett par shoppingrelaterade projekt där vi tar fram olika tjänster för att underlätta för konsumenter att handla på Internet. Något som passar väl ihop med Priskraft.

Resebokningen
Mitt egna projekt med det stora resenätverket som ju sträcker sig till över 30 reseguider. Utvecklingen av resebokningen.se är igång men ett fortsatt restriktive beteende från resebolagen och lite brist på support hittills gällande det enda API mina kodare har att arbeta med har gjort att det avstannat lite, dock så är det väääldigt nära nu. Jag får här också passa på att jag via affiliate-nätverket Tradedoubler nu fått väldigt bra support i detta ärende (Tack Daniel S. och Jacob N.) och hoppas på en lösning snart och att fler resebolag vaknar upp och ger mig tillgång till deras API.

Övriga egna projekt
Förutom Resebokningen och resenätverket har jag under det senaste halvåret gjort en ganska stor satsning på att vara affiliate. Jag har i och med detta gjort research, tagit fram material och lanserat sajter i en mängd nischer där jag senare lagt upp erbjudanden från diverse affiliate-program.

Detta har gått väldigt bra för mig i de flesta nischerna, men jag har en bit kvar innan jag är på topp. Jag har lärt mig väldigt mycket, både inom affiliate-marknadsföring och sökmotoroptimering, och även fast det inte är nytt för mig så handlar det fortfarande om relevans och kvalitet för att skapa långsiktighet. Jag hoppas jag kommer kunna dela med mig mer av mina erfarenheter av dessa experiment här på bloggen, men jag vill inte lova något storslaget Anton ;).

Annat roligt
Utöver projekten och vårt dagliga arbete så börjar det bli mer verklighet det här med Jakobs och mitt företagande. Vi har spännande samarbeten på gång, vi jobbar med kunder på en helt annan nivå än tidigare och vi tar nu ut mer, vad man kanske kan kalla riktiga konsultlöner. Och kunderna blinkar inte ens innan de betalar, inte för att vi är så dyra, det har mer med min relation till prissättning att göra. Det är intressant det där med att sätta priser, jag har alltid varit lågpriskillen som bjudit på många timmars arbete bara för att få in pengar men tack vare min kära arbetspartner Jakob så har min syn ändrats på det. Han tar fram kalkylblad som visar exakt var pengarna vi får in hamnar och hur mycket som blir kvar tills oss, lite lättare att värdera sin tid då.  Även fast vi med vårt nätverk av resurser har låga grundpriser så är ju inte vår tid gratis. Inte i något fall.

Vi har också efter att i 3 månader suttit på diverse ställen runt om i Stockholm (vilket får bli ett eget inlägg) fått tag på vårt efterlängtade kontor. Det ska bli så skönt att komma på plats och ha riktiga arbetsdagar. Vi sitter som jag nämnt tidigare ”mitt i” Stockholm på Hornsgatan 15, från och med den 1 April. Ni är självklart välkomna att hälsa på oss och komma och jobba hos oss då och då. Det finns kaffemaskin och du tar med dig bullar så är saken klar.

På ett mer privat plan så har jag nu mycket mera tid till min underbara familj. Jag har nu varit pappa till lilla Elliot i 1 år och om 6 månader så kommer barn nummer två och jag blir stolt tvåbarnsfar blott 25 år gammal. De ska arbeta båda två i pappas lilla kiosk som jag ska köpa när jag gjort exit ur Priskraft (hö hö).

Det går bra nu – jag är lycklig som fan! Slut.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.