Hantera ett misslyckande

Misslyckande

Misslyckanden är något som som de flesta av oss får uppleva i vårt liv, både privat och i arbetet. Ett misslyckande bör inte ses som något negativt, istället ska du lära dig av ditt misslyckande, och nästa gång du försöker dig på det du misslyckades med sist så drar du lärdom av det som hände sist och gör det rätt denna gång.

Var inte rädd för att göra misstag
Om du ska starta en ny affärsverksamhet, eller testa nya saker i livet så kommer du med största sannolikhet göra i alla fall några misstag på vägen. Ett litet misstag behöver inte betyda ett misslyckande i sig, och bör heller inte tolkas som ett. Gör misstag, lär dig ifrån dem och din kompetens inom vad det än är du gör kommer att öka.

Våga ta risker
Jag brukar säga till folk att, du måste satsa för att vinna, vilket med andra ord betyder att du måste ta vissa risker för att nå framgång, och på vägen till framgång så finns det många vägskäl, vilka vissa leder i fel riktning, men det är inte något som du ska vara rädd för. Våga göra något annorlunda, så ökar chansen för dig att nå framgång. Speciellt jämfört med din granne som sitter hemma och tittar på TV hela dagarna. Om du misslyckas så betyder det att du i alla fall försöker göra något.

Se det som en inlärningsprocess
Som med allt som är nytt för oss upptäcker vi hinder på vägen medans vi utforskar den, och just på grund av detta så bör du se det som en inlärningsprocess där du får värdefull feedback för din egen kunskap och din affärsverksamhets potential. Det är ett faktum att vi människor lär sig genom att misslyckas. Fortsätt att försöka till du upptäcker vad som fungerar och vad som inte fungerar.

En positiv attityd
Försök att alltid behålla en positiv attityd til det du gör, och de misslyckanden du stöter på. Låt inte det negativa klanget från ordet misslyckande, skicka rysningar genom din kropp, det ska inte finnas någon skam i att misslyckas även fast det är något som de flesta av oss har fått lära oss. Bry dig inte om vad andra tycker eller säger om det inte kan ge dig konstruktiv kritik som kan hjälpa dig att utvecklas.

Ge ALDRIG upp, är det budskap jag vill sända med denna artikel.

About Andreas 604 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

4 Comments

  1. Konkreta tips är det jag vill leverera. Då kan man gå till handling direkt.

    Tack för boktipset. Ska ta mig en titt på den.

  2. Vad bra du skriver! Det skulle vara intressant att se vart du befinner dig om 10 år. Du har redan mycket kunskap. Visst är det härligt med personlig utveckling. 🙂

    Lycka till!

  3. Tack så mycket! Jag är själv övertygad att jag om 10 år är framgångsrik och jag personlig utvecking är verkligen härligt att arbeta med, både för sig själv och andra.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Agiley AB
  2. Lärdomar från regalskeppet | Stefan Hadlin

Kommentarerna är stängda.