Handla mat online

Inlägget är skrivet i samarbete Matkassetopplistan.se

En av de mest fantastiska sakerna med Internet är ju det här med e-handel och möjligheten att kunna sitta där hemma i soffan och klicka hem vad du än behöver. Jag är en person som verkligen föredrar att handla i nätbutik, där jag i lugn och ro kan välja det jag vill ha och behöver. Inga människor, inte lika lätt att lockas till onödiga köp, mindre tidsåtgång och inga kostnader för bensin.

Något som inte längre kan nämnas som nytt men som är en kategori bland nätbutiker som utvecklas hela tiden är Mat. Allt från färdiga matkassar till att handla den mat du behöver online. Sen har vi ju det här med prenumerationsboxar med matinriktning och takeaway av restaurangmat via till exempel Onlineapizza. Man kan alltså numera köpa nästan all sorts mat online i flera olika former. Det är fantastiskt.

Det enda som begränsar denna e-handel av mat är vad du bor geografisk. Och det problemet har jag nu. Jag bor på den sörmländska landsbygden och hit levererar ingen matbutik och få matkassar går att beställa med hemleverans. Så om jag ska handla mat online så är enda möjligheten att sen själv hämta ut maten i butiken, och det är ju bättre än att själv springa runt i butiken men förstör ändå en del av det fina med näthandel.

Tidigare i mitt liv när jag bott i stan så har jag testat ett par olika matkasseföretag, bland annat Linas Matkasse och Middagsfrid. Alla dessa var bra men min favorit var Middagsfrid som alltid hade intressant innehåll. Att köpa färdig matkasse är ju framförallt väldigt smidigt. Man behöver knappt tänka. Bara att ta fram och laga maten enligt de recept och instruktioner som kommer med.

Prenuemrarer du på någon matkasse eller matbod? Kommentera gärna nedan vad du tycker om det.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.