Företagslån

Som en person som drivit företag i över 16 år så är det en viktig sak som jag har lärt mig och det är att företagets ekonomi går väldigt mycket upp och ner under åren. Det är sällan du som småföretagare har en rak kurva uppåt och jämt med kunder och ordrar under hela året.
Det är bara så verkligheten som egenföretagare ser ut för de flesta.

Jag har själv, under mina 16 år som entreprenör, ofta hamnat i situationer där det går sämre och där enda möjligheten att växa och ta sig till nästa nivå är att få in kapital för att kunna göra investeringar i material eller utrustning som kan hjälpa en att ta sig dit. De pengarna kan ju vara eget sparande som du vågar gambla med i företaget, det kan vara ett företag eller person som investerar pengar i dig och ditt företag, vilket medför minska andel i ditt bolag så klart och det kan vara ett företagslån som du tar för att klara av investeringen som krävs.

Det här med företagslån och företagskrediter har utvecklats ganska mycket senaste åren med aktörer som till exempel Qred företagslån och Svea företagskredit. Du behöver alltså inte längre boka ett möte med din tradtionella bank för att få ett lån till ditt företag utan kan numera enkelt, via din dator eller mobiltelefon, söka upp och jämföra olika företagslångivare och välja den som har bäst villkor för just ditt företag och din affärside som du vill investera i.

Personligen tycker jag det är en bra väg att gå för att få loss pengar till investeringar, även som trygghet med att ha en företagskredit, men att precis som med privatlån så ska man aldrig låna för mycket eller till något man inte är övertygad om kommer att generera pengar att betala tillbaka lånet. Det är så klart svårt med affärsideer och till 100% säga att något ska funka men man måste så klart också vara medveten om risken och ansvaret.

 

 

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.