Fördelar med kryptovalutor

Idag finns det många olika kryptovalutor. Den vanligaste är Bitcoin. Digitala valutor använder en speciell kryptering för att verifiera de överföringar som sker. Tack vare kodning kan dessa transaktioner överföra och lagra data mellan varandra och därmed erbjuda ett sätt att säkert och tryggt överföra valutor och digitala tillgångar. Här behöver ingen bank validera någon överföring och därmed försvinner just den mellan kostnaden. 

En kryptovaluta har ingen koppling till en fysisk valuta eller tillgång, utan allt sker online. Det finns dock handelsplatser som idag som ger användare möjlighet att växla mellan kryptovalutor och fiat valutor. Hos dessa brukar du även kunna lagra dina kryptovalutor i en online plånbok, alternativt koppla den plånboken till din egna kryptoplånbok.

Kryptovalutornas tillväxt

Bitcoin och andra populära kryptovalutor har ökat med en stadig växt de senaste åren. En stor anledning till detta är att fler människor använder kryptovalutor i vårt vardagliga liv, både när det handlar om att köpa varor eller tjänster online, eller de som väljer att investera i kryptovalutor. Många nya valutor dyker dessutom upp på marknaden kontinuerligt, som till exempel teslacoin och andra digitala tillgångar. Teslacoin officiella hemsida kan hjälpa dig att förstå mer om hur valutan fungerar.

Förutom att privatpersoner använder kryptovalutor i vardagen, kan vi dessutom se många verksamheter använda nyttan som dessa digitala valutor kan tillförs med, tillsammans med teknologin som blockkedjor skapar. Det är en finansiell revolution som pågår och många vill ha en mer balanserad ekonomi mellan varandra, både företag och privatpersoner. Många organisationer och företag använder idag olika metoder av blockkedjeteknik och kryptoteknik, för att förbättra tjänsterna och sättet vi arbetar på. 

Kryptovalutor är alltså ingen fluga och en ekonomi som med stor förmodan bara kommer fortsätta växa dig framåt. Vi tar nu en titt på fördelar och nackdelar med kryptovalutor.

Fördelar med kryptovalutor

Den första fördelen med kryptovalutor är säkerheten. Tekniken bakom blockkedjor handlar om ett register som är decentraliserat. För att en hackare ska kunna modifiera, förfalska eller ändra data, behöver denna lyckas hacka alla datorer som arbetar med just den kryptovalutan, vilket inte är enkelt. Alla register är offentliga och alla har således möjlighet att se information om alla överföringar som görs med kryptovalutor.

En annan fördel med kryptovaluta är investeringen. Skulle du ha investerat 1,000 kronor i Bitcoin år 2013, hade du gått med en stor vinst idag. Det finns en stor möjlighet att lyckas generera höga vinster genom att investera i kryptovalutor. Lyckas du köpa en valuta vid ett lågt värde, för att sedan sälja dina digitala tillgångar vid ett senare tillfälle när värdet är mycket högre, kommer du gå i vinst. Det finns även möjlighet för vissa mindre valutor att stiga i pris enormt. Håll koll på marknaden och lär sig dig så mycket om hur fungerar kryptovalutor, så kanske du har möjlighet att lyckas öka ditt kapital enormt.

Kryptovalutor skyddar mot inflation. En fördel med kryptovalutor är inflationen. Det finns t.ex. endast 21 miljoner Bitcoins som distribueras runt om i hela världen. Skulle efterfrågan växa, kommer således Bitcoins värde att växa. Vi kan se att Bitcoin har haft en uppgång sedan start, även om dipparna fortfarande finns där. 

Slutord om fördelar med kryptovalutor

Det finns många fördelar med kryptovalutor och blockkedjor. Digitala kryptovalutor handlar om decentralisering och att skydda dina uppgifter. Blockkedjornas huvudbok är uppbyggd på olika matematiska krypteringar. Detta betyder att en överföring med Bitcoin eller en annan kryptovaluta, är mycket säkrare än de vanliga transaktionerna som vi genomför. Kryptovalutor använder pseudonymer som inte kopplas till en användare, något konto eller information som spåras till en användare eller profil. På så sätt är kryptovalutor ett säkert sätt att genomföra överföringar på.

About Andreas 5188 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.