Enkla steg till ett lugnare liv

De flesta människorna vet vad de har för svagheter, och ofta är det inte något stort problem. Men för de personer som har väldigt svårt att säga nej, kan en personlig svaghet bli rena helvetet.

Du är en egen individ, och har rätt till att kunna slappna av, hantera dina egna problem och privata åtaganden och inte bara tänka på jobb, kunder, samarbetspartners och övriga som drar i dig varje dag. Du måste låta dig själv slappna av och med följande tips nedan, så kommer du vara på rätt väg till ett lugnare liv.

Lär känna dina gränser

Lyssna på de singnaler din kropp skickar till dig. Kroppen är ett utmärkt verktyg för att mäta din mentala hälsa.

Var ärlig mot dig själv
Acceptera att du inte alltid kan vara bäst och att du inte är älskad av alla. Man kan inte alltid finnas tillgänglig och vara på topp.

Säg nej
Fråga dig själv, hur mycket klarar jag av?. Var inte rädd för att säga nej.

Bara du
Tillåt dig själv att ibland bara vara dig själv, för dig själv och med dig själv.

Gör dina egna val
Tänk efter vad som får fram det bästa i dig. Genom att göra dina egna val och forma ditt liv och arbetssätt efter detta, så kommer du att prestera bättre.
Utsätt dig inte för situationer och människor som påverkar dina beslut negativt och inte medför något gått för din verksamhet.

Andra perspektiv
Var öppen, vidga vyerna och fråga dig själv, vem bygger du din verksamhet för? Din egen skull eller andras?

Var din egna chef
Låt inte andra köra med dig. Våga stå emot sådana som tror de vet vad som är bästa för dig. Akta dig för maktgalna människor om använder dig för att komma högre upp.

Var inte för seriös
Om är tar saker på för stort allvar och är för seriös så missar du helt klart en massa roligt här i livet. Tillåt dig själv att vara lite galen.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.