Elavtal – vad ska man tänka på?

El är något alla är beroende av, och något vi alla vuxna behöver tänka på så fort vi har skaffat eget boende, vare sig det handlar om en lägenhet eller en egen villa. Men det är troligen inte så många som tänker på sitt elavtal så ofta som de behöver. Att tänka på det oftare och orka ta ta tag i det för att jämföra och byta elavtal kan spara varje hushålla otroligt mycket pengar, och detta bara genom ett par klick på en hemsida.

Nedan går vi igenom ett par saker att tänka på när du funderar på att byta elavtal.

1. Jämför alltid, och jämför rätt

Se till att kolla på jämförspriset så du inte hamnat i fällan att åka på massor av andra avgifter utöver det marknadsföra priset från elbolaget.

Här kan du spara stora pengar varje år. Våga jämföra ordentligt. Ett bra ställe att börja på är Elavtal24.com, som har riktigt bra guider och recensioner av elbolagen och kan peka dig i rätt riktning.

2. Tänk på miljön

Jag tror vi alla kan vara överens om att det är en viktig del i varje val nuförtiden och att vi alla har ett ansvar. Kollar upp energikällorna för det avtal du tänkt välja och välj det som är det bästa för miljön.

3. Fast eller rörligt avtal?

Välj om du vill ha ett avtal med ett fast elpris så du hela tiden vet vad du kan vänta dig för kostnad eller ett rörligt elpris, som följer elbörsen. Ska du binda upp dig på ett fast pris en period, eller riskera upp eller nedgång med ett rörligt elpris?

4. Håll noga koll på uppsägningstider och bindningstider

Detta kan skilja enormt mellan elbolagen så se till att inte bli fast i ett dåligt avtal för länge. Stor fördel att kunna byta vid behov.

 

About Andreas 5188 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.