De positiva aspekterna med en hälsoklubb

Förr arbetade man hårt under dagen och kom hem för att koppla av. Idag är det ofta tvärtom. Man sitter en stor del av sin arbetsdag för att efter arbetspassets slut, gå vidare till ett gym eller hälsoklubb. På ett sådant kan man både träna och ta hand om sig själv. Det förstnämnda, d.v.s. gymmet, är främst avsett för träning och eventuellt solarium eller dylikt medan en hälsoklubb också kan innebära SPA-behandlingar som kan kombineras ihop med träningspasset. Inte sällan kanske man anser att en hälsoklubb låter mer lyxigt och sofistikerat och i vissa fall är det också så. Ett bra exempel är Sturebadet i Stockholm.

Vad ingår i en hälsoklubb?

På en hälsoklubb kan du utnyttja alla möjliga saker för att komma i form. Man erbjuder hälsopedagoger, fysioterapeuter och dietister som kan hjälpa dig att äta rätt. Dessutom har man ett stort urval av massörer, privattränare som kan skapa ditt eget träningsprogram och följa dig under din viktminskning eller rehab. Tanken är att alla som arbetar på en hälsoklubb ska ha en grundutbildning i hälsa och motion men en fysioterapeut behöver naturligtvis också vara insatt i skador och fysiska problem som kan komma på tapeten om man har kunder som har gamla skador som ska tränas bort.

Till detta erbjuds du ett fint och välutrustat gym med alla sorters maskiner för styrketräning samt spinninglokal, aerobicslokal och kanske en simbassäng. Naturligtvis kan du även passa på att bada bastu efter behandlingen eller koppla av i jacuzzin som ofta står till förfogande på en hälsoklubb.

Hur börjar man på en hälsoklubb?

Vem som helst kan anmäla sig till en hälsoklubb, bara man betalar. Riktigt lyxiga hälsoklubbar brukar kosta en rejäl slant medans kedjor som iTrim eller SATS kostar lite mindre. Inte sällan får man på svenska arbetsplatser ett betalt årskort på en hälsoklubb eller gym som man kan utnyttja. Hälsa är överlag viktigt i Sverige och man uppmanar alla att röra på sig för att utför sitt arbete bättre och må bra i sitt dagliga liv. Alltså kan man inte komma med undanflykter, då företaget betalar.

Om man inte har den turen, kan man helt enkelt gå dit och fråga hur mycket det kostar och vad som ingår. Oftast har många hälsoklubbar deals under den första delen av året när alla försöker uppfylla sina nyårslöften. En del har också pensionärsrabatt som innebär att man kan gå och träna under vissa tidpunkter på dygnet, oftast på eftermiddagarna.

Hitta rätt hälsoklubb

Eftersom hälsoklubbarna har så många olika erbjudanden och förmåner samt utbud i träning och behandling, gäller det att ta reda på några stycken och jämföra. Det gör man bäst genom att gå in på deras hemsidor och titta på bilder, läsa om dem samt gå dit och provträna gratis. De flesta hälsoklubbar erbjuder en provomgång för att locka nya kunder.

Försök att välja en klubb som har ett stort urval och där så mycket som möjligt ingår. Har du tillgång till fysioterapeuter och annan duktigt utbildad personal, behöver du inte springa runt till olika aktörer om du vill ha massage, sjukgymnastik eller kostrådgivning. Då sparar du också in en stor summa varje år.

About Andreas 5189 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.