Håret

Inlägget är skrivet i samarbete med Akacia Medical

Ända sedan jag var ung så har mitt hår varit väldigt viktigt för mig. Jag har testat så mycket olika frisyrer, färger och stilar och med en mamma som var frisör så blev det en hel del både roliga och konstiga experiment med håret.

Men det var också min kära frisörmamma som  när jag var 17 år och satt där i frisörstolen på salongen, berättade att jag börjar bli tunnhårig på vissa ställen och och lider av håravfall. Det var och är ju så klart väldigt känsligt, mitt hår var och är som sagt en väldigt viktig del av mitt utseende.

Jag antar att mitt håravfall är av den ärftliga varianten men att mitt stressiga liv kan ha bidragit till min tunnhårighet en hel del.

Då jag fortfarande har tillräckligt med hår för att fixa frisyrer som döljer det mesta av tunnhårigheten så är detta inget jag tänker på varje dag och mår dåligt över hela tiden men det ligger så klart i bakhuvudet (där jag är som mest tunnhårig 😂) och jag påminns då och då av det. Om jag glömt bort det så påminner gärna min yngsta dotter på tre år mig om det när vi myser och hon gosar mitt hår ”Pappa man ser botten här!” brukar jag få höra.

Detta är tillräckligt känsligt för mig för att jag ska göra något åt det, jag vill inte bli flintskallig och jag tänker inte bli en sån är gubbe med krans eller comb over. Det kommer aldrig hända. Så innan jag står där så kommer jag göra något för att få tillbaka mitt fina hår.

Och vare sig det leder till en hårtransplantation i framtiden eller om det räcker med något annat för att stimulera hårväxten, det får visa sig då.

Ett företag som bland annat jobbar med behandlingar för att stoppa håravfall är Akacia Medical. De är en av Sveriges ledande hårkliniker och har stor erfarenhet av detta med över 9000 hårtransplanationer. Det betyder en hel del, och ger så klart en större säkerhet för dig som patient. Om du är intresserad av att göra en hårtransplantation eller annan behandling på deras hårklinik så erbjuder de gratis konsultation och rådgivning inför ditt beslut.

Jag har lyckats läsa på om att håravfall ser rätt olika ut mellan män och kvinnor, och att på oss män så är det tydligen ofta med att hårfästet börjar krypa sig uppåt och tar sig steg för steg bakåt. Och det känner jag ju igen i många fall jag sett bland folk jag känner.

Har du eller har du haft problem med håravfall? Kommentera gärna nedan och berätta om du har gjort något åt det och fått hjälp att stoppa ditt håravfall.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.