Arbetslogg 2009-04-23 | Spel- och resesajter

Idag blev det en tidig start på kontoret för både Jakob och mig då vi planerade att ägna ett par timmar till att förbereda inför en arbetssession som vi skulle ha ute hos en av våra kunder. Tyvärr blev det hela inställt du kundens teknikkonsult inte hade skickat uta FTP-uppgifter som vi behöver för att utföra uppgiften. Men nu är det inbokat tills nästa torsdag istället och då kan vi troligen slutföra hela projektet på en gång. Vilket är perfekt både för kunde och oss. 🙂

Att vi inte kom iväg gör inte allt för mycket dock, det ger oss mer tid att lägga på våra egna projekt som vi har planerat för idag. På att göra listan står ett antal spelrelaterade innehållssajter som ska upp, vilket betyder ett par timmars arbete med WordPress, där vi laddar upp och sedan gör inställningar, för oss, för användaren och för sökmotorerna. Vi har ju helt klart blivit något utav experter på WordPress det senaste året. Visst vi kodar inget själv för WordPress men vi har tweakat det till kunder så att man knappt förstår att det är WordPress som ligger där i grunden. WordPress är bra vackert.

Gällande mina resesajter så har jag idag fått upp en första text på min nya sajt om Istanbul. Känns skönt att komma igång snabbt och bygga här då detta kommer bli en massiv sajt innehållsmässigt.

Jag har idag också kommunicerat med Tradedoubler angående tillgång till API från fler resebolag då de jag fått hittils inte är så villiga att ge support för de som använder APIt vad det verkar. Tradedoublers Daniel och Jakob har dock kommunicerat med och hjälpt mig mycket bra kring detta. Tack grabbar!
Det är tråkigt när utvecklingen av Resebokningen fått stanna upp, men inte så mycket att göra åt det, skiter det sig helt med resesöket så får jag hitta en annan inriktning bara.

Sista timmarna på dagen har jag ägnat åt att leta upp och registrera domännamn för sajter som kommer publiceras på engelska. 20 st blev det. Hittils. Har också fixat webbhotell åt alla, och kopplat ihop det. Anledningen till denna anstormning av domännamn är att jag från och med den 1 Maj kommer att ha en virtuell assistent som kommer att skapa sajter åt mig på heltid. Han kommer att sköta allt från att  skapa webbplatsen, skriva texter och fixa on-page optimeringen till att ringa runt och sälja annonsplatser och annonsoptimera. En allt i allo webbsnubbe. Ska bli intressant att se vad som kan presteras. Ni får självklart även följa denna resa här i bloggen.

 

 

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.