Arbetslogg 2009-04-15 | En lång dag

Detta blev en lång dag. Tog 7.00 tåget från Nynäshamn och var på kontoret 8.10 efter att ha handlat lite frukost åt mig och Jakob. Vi kör frukost tillsammans på kontoret ett par gånger i veckan. Det är trevligt och vi får mjukstarta dagen lite.

Första arbetssessionen har mest bestått av att konsultera våra grannar, som blivit lurade av ett bluffbolag som säljer hemsidor med samma försäljningssätt som t.ex. Yreg. Trots att de sagt klart från början att de ville ha allt skriftligt och gå igenom allt först och sedan ta ett beslut så påstår detta bolag att de sagt ja till avtalet via telefon. Häromdagen fick de också en faktura på sin ”gratis hemsida” och idag också en påminnelse på förra fakturan, samma dag som den första gick ut. Seriöst?
Granskar nu detta företag och samlar information innan jag namnger dem här och publiceras bloggposten om dem.

Klockan 10.00 tog jag och Jakob vår joggingrunda och det gick superbra. Höll ut längre utan att stanna och förbättrade tiden på dessa 2,7 kilometrar med 3 minuter. Så skönt efteråt.

En liten rapport från tävlingen bör jag också få med idag. Jakob hade som bekant kommit igång rätt bra med ett par avslut på erbjudandet vi kör och jag fick stressa upp lite annonser. Kan meddela att det var bra, första dagen levererade jag två avslut på erbjudandet på tre klick på annonsen. Det bådar gott för framtiden. Båda sajterna rankar också bättre och bättre på de termer vi vill, topp tio på de flesta och topp 20 på alla tror jag.Får vi se vad dagens resultat blir. Det fina med denna tävling är att vi båda två går ut som vinnare, vad resultatet än blir. Företaget tjänar ju pengar.

På eftermiddagen så pysslade jag en del med min sajt om plattsättning, börjar få upp lite innehåll där nu och denna sajt blir ju ett bra komplement till Dream Builders sajt om ROT-avdraget.

Har också arbetat med ett par av mina resesajter, både de gamla och ett par nya jag fick via snapback i helgen, bland annat:

  • greklandsresor.se en sökmotor för resor till Grekland.
  • bangkokresor.se en sökmotor för resor till Bangkok i Thailand.
  • sistaminuten-resor.se som blir nummer två i min samling av sökmotorer för sista minuten resor.
  • irlandsresor.se som precis som de andra blir en sajt där du kan boka resor, fast här då till Irland.

Har nu beställt textinnehåll till alla dessa sajter, och slänger sedan upp min egna bokningsmotor, alternativt inför ett samarbete med något annat resebolag. Ska också satsa på att ta fram en unik grafisk profil till samtliga dessa sajter, fast de kommer bygga på samma grunddesign. Och den är beställd. Kommer bli fin fint.

För övrigt, gällande mina egna projekt så har jag nu skickat in bard.nus nya design till kodning, ska bli skönt med lite nytt här nu när jag verkligen fått en bra nystart med bloggandet.

Jakob har ägnat hela dagen åt Priskraft, vilket är jättebra. Han har konstruerat strukturen för produktsidorna och pristrappan och illustrerat och beskrivit det. Så nu är det skickat till designern för att ta fram det. Designen är också snart implementerad fullt ut på webbplatsen, vilket kommer göra det mycket roligare att arbeta med det nu när allt ser ut som det ska. Bara lite småjusteringar och förbättringar som sedan kommer till när man går igenom det.


Liten skiss på pristrappan!

Själv hakade jag på med Priskraftsjobb nu på eftermiddagen och tänker avsluta dagen med det också. Bugglistan är nu tom så fokus ligger nu främst på texter till webbplatsen med allt från köpvillkor till om oss texter, och sen översättningen så klart. De flesta texter skriver vi själva då vi känner oss själva och vårt projekt bäst, men köpvillkor och andra avtal ska vi få hjälp med så det blir välskrivet och korrekt och riktigt.


Avslutar dagen stående. Skönt för kroppen att varva. Som sagt detta skrivbord är årets köp.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.