Anlita en målare

Sommaren är snart här och om du funderar på att måla om huset är dags att börja tänka på allt kring det målningsprojektet! Det finns förmoldigen massor av målningsjobb att göra utomhus men även inne i ditt hus.

Ska du göra det själv eller anlita en målare för några av de större målningsprojekten? Ditt hus är viktigt och resultatet är ju något du ska se och leva med under en lång period. I denna artikel delar vi med oss av några tips inför att du ska anlita en professionel målare.

  1. Specificera arbetet: För att kunna jämföra offerter på ett korrekt sätt måste varje målerifirma lämna anbud för samma arbete. Gör upp en enkel lista över det arbete som krävs och ange exakt vilka områden som behöver målas, vilken färg du vill ha och när du vill att det ska vara klart.
  2. Få offerter: Prata med flera firmor och be om skriftliga offerter. Det finns idag många bra offertjänster för hantverkare där du kan få flera offerter på ett ställe för att kunna jämföra smidigt.
  3. Få bevis på bra arbete: Be om referener från tidigare kunder – de som anlitat måleriet för ett liknande arbete – och om du kan så kontrollera den färdiga resultatet på plats. Målaren kommer att berätta för dig hur högkvalitativt deras arbete är, men du kan inte vara säker förrän du själv har sett det.
  4. Be om en garanti: Målaren bör lova att korrigera eventuella flisor, skalningar, blåsor, fläckar eller överdriven blekning eller kalkning som uppstår inom två år efter att jobbet är utfört, utan kostnad eller till en liten kostnad. Om de säger att själva färgen har en garanti, kom ihåg att den inte omfattar arbete, vilket är en mycket dyrare sak än material.

Målning är mer komplicerat än vad många husägare känner till när det gäller säkerhet och rengöring. En målningsfirma av som står för hög kvalitet tar hand om de jobbiga delarna i arbete och vidtar de rätta försiktighetsåtgärderna. En seriös målningfirma tar också hand om rök och damm, tar hand och tillvara på färgrester och tar hand om farligt avfall på ett lämpligt sätt.

Målare i Stockholm

För dig som är ute efter en målare i stockholm som finns det ett stort utbud av målare, men med det också många oseriösa målerifirmor, därför är det viktigt att även när du letar efter målare i Stockholm vara noga med at jämföra och kolla upp företaget du ska anlita för ditt målningsprojekt. Här kan nämnas igen så är offerttjänster bra att använda för ett bra urval av målare i Stockholm.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.