7 grymma verktyg för att hitta domännamn

Att hitta ett domännamn som passar din webbplats är numera inte det lättaste. De flesta bra domännamnen är upptagna, och även fast du kan köpa loss ett domännamn på andrahandsmarknaden, så kan du faktiskt med lite fantasi och hjälp av olika domännamnsverktyg hitta ett passande namn till din webbplats.

Hitta din nästa domän! (domaintools.borsholm.se)
En sökmotor som söker av den URL du skriver in och listar alla ord på den webbplatsen som är lediga under .se. Sök av dina konkurrenter och andra webbplatser i branschen så hittar du säkert något passande domännamn till din webbplats.

Miss Domain (missdomain.se)
Enligt mig en av Sveriges bästa andrahandsmarknader för domännamn. Här hittar du domännamn till salu i de flesta kategorier och prisklasser.

eName (ename.se)
En tjänst som låter dig skriva in ett eller flera ord i två olika rutor och sedan kombineras dessa på olika sätt som domännamn. Du kan sedan på ett smidigt sätt se om dessa domännamn är lediga för dig att registrera.

Domain Tools (domaintools.com)
En tjänst där du kan kolla upp det mesta med ett domännamn. Bland annat whois, historik och reverse IP. En bra tjänst om du behöver kolla upp vem som äger ett domännamn som du vill köpa, eller se vilka fler domännamn ett företag äger.

dnZup (dnzup.se), Webmaster Network (wn.se) och SEO-forum (seo-forum.se)
Detta är tre forum inriktade på olika delar av arbete med webben men kan alla flätas samman på vissa områden. Jag vill inte påstå att detta är ultimata resurser för att hitta domännamn men om man är intresserad av branschen och att aktivt hitta domännamn så ska man ha kolla på dessa mötesplatser.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.