5 köksredskap alla borde ha hemma

Livet är hektiskt dessa dagar; jobb, hushållsgöra, familj, skola, fritidsaktiviteter, vänner, engagemang och träning gör att dagarna inte har tillräckligt många timmar. Tiden att sätta sig ner med en god bok eller bra film blir bara mindre och mindre, för att inte tala om en så enkel sak som att sitta och samtala med sin partner eller familj i lugn och ro. Nej, allt är på språng och man hinner knappt umgås ordentligt, särskilt om man lever ett hektiskt storstadsliv.

En av de saker som tyvärr har fått stryka med på kuppen för många är matlagning. Enkel, hemlagad mat som man kan avnjuta i sällskap med sina nära och kära. Att sätta sig vid ett dukat bord och sedan ägna en stund åt att avstressat äta utan TV, mobiler eller datorer har blivit en raritet i många hushåll. Detta påverkar i sin tur vår hälsa eftersom människor stoppar i sig allt mer färdiglagad mat och inte längre ger tillräckligt vikt åt kosten.

Här finns det dock goda nyheter att inhämta! Tack vara den moderna teknologin kan man idag investera i några köksredskap för att kunna ha tid att laga mat i hemmet eftersom de sparar in på de värdefulla minuterna. Förutom tidssparande gör de också matlagningen enklare i allmänhet och gör det möjligt att göra saker i hemmet som man annars var tvungen att köpa färdigt.

Så vilka är de viktigaste köksredskapen? Det finns naturligtvis massor men här ska 5 presenteras som kan göra livet så mycket enklare och ge möjligheten att avnjuta god egen mat i sällskap med sig själv eller de man giller bäst i detta liv.

Apelsinpress

Detta är en klassiker och det är ingen slump; att få i sig en god apelsinjuice till frukosten innebär en välbehövlig vitaminkick som ger en god start på dagen. Man kan blanda i en citron om man vill ha lite syrlighet och om man pressar grapefrukt får man en beskare men likaväl god juice. Gör man detta till en dagsrutin blir det snart svårt att vara utan.

Multihackare

En genial produkt som gör livet så mycket enklare. Detta köksredskap gör att man kan riva, strimla och hacka många olika råvaror som ost, lök och morötter på ett snabbt och effektivt sätt. Perfekt både för bak och matlagning och man kan göra allt från goda sallader till blandningar för sockerkakakan. Finskiva potatisen för en god julienne eller gratäng och gör gurkstavar till festen.

Digital köksvåg

Med hjälp av denna kan man mäta exakt hur mycket man skall använda i varje maträtt och bakverk. Vågarna mäter minsta gram och se gärna till att skaffa en våg som kan omvandla internationella mått då roliga recept inte alltid kommer i kilogram.

Pastaredskap

Alla gillar pasta och man kan enkelt göra sin egen spaghetti med en pastamaskin. Om man föredrar att köpa egen kan det enda vara bra att ha en uppsättning pastaredskap som gör det enklare att röra om i kastrullen och riva parmesanosten.

Stavmixer

En riktig favorit i köket. Med hjälp av en bra stavmixer kan man köra soppor på en sekund; allt man behöver göra är att sätta stavmixern i kastrullen när ingredienserna är kokade och vips har man en krämig och ljuvlig soppa.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.