Köpa hund från kennel

Funderar du på att köpa en hund från en kennel? Då är det en del saker som du ska tänka på. Att välja en bra kennel är nämligen mycket viktigt och många gånger helt avgörande för att ditt hundköp ska bli lyckat. Det finns många oseriösa hunduppfödare och det kan verka som en djungel att hitta rätt. Särskilt om man är nybörjare och kanske vill köpa sin första hund. Det första mest grundläggande rådet är att man vänder sig till den rasklubb som finns för den hundras man valt och via dem får rekommendationer om seriösa kennlar för den rasen. De kennlar som de olika rasklubbarna rekommenderar kan man vara säker på är seriösa inom branschen.

När man sedan kontaktar de olika kennlarna så är den personliga relationen mellan valpköpare och uppfödare viktig. För en valpköpare, och speciellt om man är nybörjare, blir uppfödaren en oerhört viktig person under hundens liv. En del uppfödare är inte så engagerade eller intresserade av att hjälpa till eller hålla kontakten med sina valpköpare, och det kan leda till många problem. Som nybliven hundägare är det värdefullt att kunna fråga och få hjälp och stöd när hunden växer upp. Det är inte helt enkelt att uppfostra en liten valp, och många oförutsedda saker kan inträffa. Då är det guld värt att kunna ringa en kunnig och erfaren uppfödare och fråga. Dessutom är det jätteroligt om uppfödaren regelbundet anordnar valpträffar som man kan åka på och få träffa kullsyskonen till sin egen hund. Ett viktigt råd är att noga fråga och ta reda på i vilken grad som uppfödaren är engagerad i sin valp och dess nya ägare efter köpet. Det allra bästa är om man har möjlighet att prata med andra som tidigare köpt valp från kenneln ifråga. På så vis kan man skaffa sig en uppfattning om hur framtiden kommer att se ut.

En seriös och erfaren uppfödare är kunnig när det gäller att välja vilken valp som är lämplig för just dig och dina behov. Varje hund är unik i sin personlighet, och det är därför viktigt att man får en hund vars personlighet och lynne matchar de behov man har. Är man mycket aktiv och vill ha fart och fläkt så vill man med största sannolikhet ha en mer energisk hund. Om man däremot är äldre och vill ha lugn och ro så föredrar man en lugnare kompis. Vad beträffar dessa olika karaktärsdrag så är valet av hundras givetvis det viktigaste, men även olika individer i samma kull kan skilja sig mycket åt. Vissa valpar är pigga och andra är försiktiga och rädda och så vidare. Detta bör en uppfödare veta och på så vis kunna matcha rätt valp med rätt köpare. Det är därför inte att rekommendera att man totalt charmas av valparna och bara väljer en som ser lite extra söt och gullig ut vid första besöket. Det finns många aspekter att tänka på vid val av valp. Är du till exempel intresserad av att arbeta med din hund så är det avgörande att få en arbetsvillig valp med en del kamplust i sig. Även detta bör uppfödaren ha testat och kunna svara på. Låt uppfödaren vara med och bestämma, för det tjänar alla på i slutändan.

About Andreas 5178 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.