Kom igång med träningen igen

träning

Du har alltså inte tränat på ett tag. Och du vill veta hur du ska börja träna igen. Av någon anledning – tidsbrist, skador, graviditet eller om du helt enkelt inte tycker om att träna – upplever de flesta av oss någon gång en svacka i träningen Oavsett detta kan det vara svårt att komma tillbaka till gymmet efter en tids uppehåll!

När du ändå är redo att börja träna igen och hålla dig till det för gott, får du här några tips som visar hur du kan börja träna igen och hålla dig till det. För dig som är intresserad av blogg livsstil, klicka dig vidare här..

Börja långsamt

Vad händer när du sprintar in genom gymdörren med full kraft efter att ha gjort ingenting på en lång tid?

Du får slut på energi innan du ens har haft en chans att verkligen komma igång. Din kropp behöver tid för att anpassa sig till den nya aktivitetsnivån.

Att hoppa in med för mycket för tidigt kommer att lämna dig skadad, utmattad och frustrerad. Inget av dessa saker tyder på att du kommer att vara med på lång sikt.

Tro det eller ej, om du börjar med bara 10 minuter om dagen är du på god väg att lyckas. Prova 10 minuter, tre eller fyra dagar den första veckan, och lägg sedan till mer efter hand.

Du kan lägga till en dag eller kan börja ändra en eller två av 10-minuterspasset till 20-minuterspass i stället. Låt din kropp anpassa sig och förändras. Det kommer inte att ta lång tid!

Berätta för vänner och familj

När du berättar för någon om din plan för att komma i form är det mycket svårare att hoppa av. Att skapa någon form av ansvarstagande kommer att vara till stor hjälp i din strävan efter långsiktighet.

Ett av de bästa och roligaste sätten att åstadkomma detta är att helt enkelt hitta en träningskompis. När din vän väntar på dig på gymmet eller möter dig klockan sju på morgonen för en löprunda kommer du inte att hoppa över! Om du är ensam är det lättare att hitta på ursäkter eller låta andra prioriteringar få företräde.

Finns det ingen i ditt liv som är villig att engagera sig i detta tillsammans med dig? Prova att hitta en träningskompis online. Så många har funnit en bra anledning till träning och att hålla igång den, genom träningscommunityn online.

Allt som gör att någon annan i världen känner till din plan hjälper dig att hålla dig på rätt spår.

About Andreas 5180 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.