Hälsokontroll på nätet

Inlägget är skrivet i samarbete med Medisera.se

Det här med den fysiska och psykiska hälsan är ju otroligt viktigt och fler och fler människor får förståelse för detta och börjar ta tag i sina liv och tar steg för att förbättra sin hälsa både fysiskt och psykiskt.

Det är mindre tabu nuförtiden med att vara sjuk eller ha hälsoproblem. Vilket är väldigt positivt och det gör att fler vågar visa sig ”svaga” eller visa att de behöver hjälp och våga söka den hjälpen. Även när det gäller arbetsplatser så är många arbetsgivare mer öppna och erbjuder sina anställda företagshälsovård.

En annan fantastisk sak numera är att vård är så lättillgängligt. Du kan prata med läkare, få recept, prata med psykolog och göra hälsokontroll online. Allt är supersmidigt och jag har faktiskt testat på allt av det ovannämnda är jag är mycket nöjd med upplevelsen. Ju enklare en hälsokontroll är, desto med troligt är det att man faktiskt söker hjälp.

Ett företag som erbjuder hälsokontroll online via blodprov är Medisera.se. Det har en supersmidig process enligt följande:

1. Beställ en hälsokontroll online på deras sajt.

2. När du mottagit det så går du till ett av de provtagningsställen som de samarbetar med på en Drop in provtagning.

3. Logga in med BankID och se dina provsvar med läkarkommentar.

Några fördelar med detta som är värda att nämna:

  • Du kan direkt efter beställningen ta blodprovet på ett av de provtagningscentraler de samarbetar med nära dig.
  • Du får digitalt ditt provsvar läkarkommenterat. Det kan läsas som inloggad med BankID  i ”Min Journal”. Det är en legitimerad läkare som kommenterar dina prover och om något är gravt avvikande så ringer läkaren upp dig och meddelar och går igenom provsvaret.

Har du använt dig av någon sådan här smart onlinevårdtjänst eller beställt hälsokontroll online? Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet nedan. Jag tycker detta är riktigt intressant och digitala tjänster och vårdbranschen är något jag verkligen tycker är spännande. Framtiden är riktigt intressant inom detta.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.