Bra hjälpmedel för din löpning

Löpning är en träningsform som passar alla människor. Alla kan utföra det och det kostar inga dyra pengar som det annars kan göra med exempelvis utrustning eller gymkort. Det enda som egentligen kan kosta lite är löparskorna man införskaffar. Här är det viktigt att köpa ett par skor som faktiskt kan göra stor skillnad mellan att göra löpningen till en njutning eller ren plåga.
Men bra skor behöver inte alls vara så dyrt. En bra grundtanke i det hela är att tänka över hur mycket skorna kommer att användas och då hur mycket pengar det är värt att i så fall lägga på skoköpet. Fast den allra viktigaste frågan är egentligen om skorna är bekväma? Skor som har alla tekniska förutsättningar för fötterna kan egentligen vara ett bortkastat köp om skorna inte alls är bekväma.
Det är också till fördel om löparen är medveten om sitt eget löpsteg då detta kan ha stor betydelse. Med löpsteg menas med vilken kraft man sätter ned sin fot i marken på. Löpstegen har olika benämningar med olika betydelser och detta kan experter inom området hjälpa till med hos olika återförsäljare. Andra bra hjälpmedel och verktyg för ens löpning finns det en hel del av som presenteras nedom.

Vätskebälten

Vätska vet vi alla att man måste få i sig vid träning och det finns flera typer av vätskebälten att bära med sig vätska i under löpturen. Det finns enklare typer av vätskebälten man kan ha runt midjan och det finns lite mer avancerade där vätskebehållaren sitter på ryggen med en slang ifrån som löparen kan dricka ur. Många löpare väljer ändå att enbart ha en vattenflaska i handen att dricka ur under löpturen.

Löparklockor

Att ha en löparklocka är absolut inget måste men löpträningen kan med en sådan bli mycket roligare. Viktigt att dock inte enbart bli slav under pulsklockan utan tillåta sig att ta sin löptur fritt ibland. En löparklocka är egentligen en pulsklocka som kan mäta hjärtfrekvensen men även hastighet, distans och kanske också löpteknik. För bästa möjliga data bör klockan baseras på GPS-data.

Löparstrumpor

Rätt strumpor i skorna är också viktigt för att inte drabbas av skavsår. Det finns funktionsstrumpor som är speciellt utvecklade för löpning att köpa. Både långa knästrumpor och korta ankelsockor finns hos återförsäljare. En del av dessa strumpor har inbyggt tryck för att hjälpa vadens muskulatur under löpturen. Dessa kallas kompressionsstrumpor.

Löparkepsar

Vid otroligt varma dagar kan det vara en behaglig sak att bära en av alla löparkepsar som finns. Det kan stoppa svett att rinna ner i pannan. Dessa finns också att köpa hos vanliga återförsäljare.

Pannlampor

Om man är ute och springer nattetid eller på höst -och vinterhalvåret när dygnets mörka timmar faller på snabbt, kan det vara en bra idé med en pannlampa för att se vart man sätter ned fötterna. De kan hjälpa till att undvika eventuella skador vid fallolyckor om man skulle ramla i mörkret på grund av dålig sikt. Många bra pannlampor finns att köpa som passar utmärkt vid löpning.

Men ibland är dessvärre olyckan framme ändå och man kan behöva plåstra om kroppen. Det finns många bra första-hjälpen väskor att ha hemmavid med allt från plåster av olika slag till knäskydd.

About Andreas 604 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.