Välkommen in genom min dörr

Inlägget är skrivet i samarbete med Portbolaget

Som jag skrivit om en hel del på denna blogg nu så är vi mitt i renoveringen av vår villa som vi köpte förra året. Vi tar lite bit för bit och ibland blir fokus mer på mindre detaljer och att det ska vara snyggt, än funktion men antar att det är så det är. Man måste ju ha något att skryta med gällande huset också.

Det här huset var tidigare ett parhus med två lägenheter som har byggts ihop till ett stort hus på 240 kvm med 10 rum, kök och 4 badrum. På grund av detta finns nu två entréer och ytterdörrar, då de valde att låta båda entrédörrarna vara kvar. Vi har valt att också ha det kvar så och låta den ena sidan vara mer av en groventre.

Så vid valet av dörr så står vi inför två olika val. Vid ”huvudentrén” där folk faktiskt kommer in så vill vi ha en snygg dörr som gärna sticker ut lite med färg och detaljer så att fasaden verkligen får ett ansiktslyft och vid groventren så vill vi en liten mer enkel dörr men samtidig önskar vi hålla lite på ett tema, och att det följer resten av husets stil. Vi har ju tidigare bott i en herrgård med otroligt vackra dörrar från 1800-talet med fantastiska detaljer och även om vår nya villa är mer modern så skulle vi vilja hitta något som kanske är något av en mix av det gamla vackra och mer moderna.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.