Tävlingar

Jag har nyligen använt mig av tävlingar för att locka medlemmar till mina webbplatser. Detta är något jag funderat på mycket, men aldrig riktigt tagit tag i även fast jag vet att det kan ge riktigt fina resultat.

Jag har använt mig av tävlingsportaler så som Bli en vinnare och Vinna Prylar för att sprida mina tävlingar. Blienvinnare.com är den som har gett bäst resultat, både trafik mässigt och resultat mässigt.

Har anordnat tre tävlingar hittils och detta är resultaten.

Tävling på Blandade Klipp (svara på fråga, motivera och bli medlem)
Ca 50 deltagare och därmed nya medlemmar och många av dessa har varit återkommande och aktiva.

Priset är värt ca 800 kr med ett inköpspris av 350 kr. Så här betalade jag ca 7 kr per medlem. Kan tyckas vara dyrt men för att vara en första tävling så är jag rätt nöjd då jag lärt mig en massa av det. Sen får man inte glömma att räkna med trafiken som det gav, många av dessa kommer troligen tillbaka.

Tävling på USB-prylar (svara på fråga, motivera och bli medlem)
Ca 40 deltagare och alla är registrerade som kund i butiken. Har bara resulterat i ett köp av de som tävlat men de finns nu i mitt register och är förhoppningsvis potentiella kunder.

Här delade jag ut ett pris av ett värde på ca 300 kr med ett inköpspris på ca 140 kr. I denna tävling betalade jag 3.5 kr per medlem. Ett mer acceptabelt pris men fortfarande lite högt.

Tävling på AndreasBard.com (skriv ett blogg inlägg och länka)
Denna tävling gick ut på att folk skrev ett inlägg i sin blogg som länkade till min blogg med viktiga nyckelord för min blogg. Ca 25 personer har deltagit och det betyder 25 inlänkar.

Priset jag delade ut var också här värt ca 300 kr med ett inköpspris på ca 140 kr. Det betyder att jag betalade ca 5.6 kr per länk. Ett mycket bra pris för hyfsat relevanta länkar till min blogg.

Tävlingar är absolut något jag tänker fortsätta experimentera med och hoppas att nästa tävling jag anordnar kommer att ge mycket mer tillfredsställande resultat.

About Andreas 5188 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.