Robotar

Inlägget är skrivet i samarbete med Robotexperten

Något om man upptäcker väldigt snabbt som nybliven villaägare är att det alltid finns massor att göra med huset och trädgården. Och men det kommer också tankar om hur man kan automatisera och underlätta allt arbete med hus och trädgård.

Det finns så klart massor av enkla knep att använda sig av för att underlätta i hemmet men att kunna automatisera och programmera till exempel skötsel av trädgård och städning inne är något som nu inte är så stor och dyr sak.

Jag har sedan några år tillbaka en robotdammsugare som är programmerad till att städa hela undervåningen en gång om dagen detta gör att golv alltid håller sig hyfsat fräscht. Det går inte att du slipper städning helt men det underlättar helt klart väldigt mycket.

I vårt förra hus hade vi ent trädgård med 8000 kvm gräsyta och därför var en åkgräsklippare nödvändigt för att kunna klara av att sköta trädgården men nu i vårt nya hus har vi kommer ner till runt 1000 kvadratmeter och då börjar jag åkgräsklippare blir lite onödig. Jag har därför börjat kolla en del på robotgräsklippare för att smidigt få bort en sak som faktiskt kan vara ett jobbigt och krävande. Visst, det är motion att springa runt där med gräsklipparen men det finns betydligt roligare sätt att motioner och gräsklippningen behövs alltid när du har minst tid och ork. Då är det verkligen smidigt att ha en programmerad robot som sköter det åt dig.

Jag har nu kollat en del på Robotexperten, som har ett stort utbud av olika sorters robotar för ditt hem och tror jag har hitta den robotgräsklippare jag vill ha, och det är Bosch Indego 350 connect.

Vad har du för robotar i ditt hem? Är du nöjd med dem?

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.