
Igår tillagade jag Picanha i sous vide. Det är så otroligt gott när man får till det bra och sous vide-metoden gör köttet helt fantastiskt. Jag håller med brasilianarna om att Picanha är ”The queen of all meats”.
Jag inspirerades av Youtube-kanalen Sous vide everyting första gången jag tillagade det och det är verkligen bland det godaste köttet jag ätit. Det är inte alltid det går att hitta Picanha i vanliga svenska matbutiker men där jag har sett det oftast är på Citygross.
Så här gör jag med picanha:
- Skär köttet i större bitar. I detta moment skär du längst med fibrerna i köttet.
- Saltar med mycket flingsalt, stoppar ner i påsar och vaccumpackar.
- Lägger ned i vattenbad och kör sous vide på 57 grader i ca 2 timmar.
- Plockar ut köttet ur vattenbadet och steker sen snabbt i het panna med mycket smör.
- Saltar och pepprar och skär upp köttet i mindre bitar. Dennna gång mot köttets fibrer.
- Njuter.
Bli först med att kommentera