Drottningen av kött

Igår tillagade jag Picanha i sous vide. Det är så otroligt gott när man får till det bra och sous vide-metoden gör köttet helt fantastiskt. Jag håller med brasilianarna om att Picanha är ”The queen of all meats”.
Jag inspirerades av Youtube-kanalen  Sous vide everyting första gången jag tillagade det och det är verkligen bland det godaste köttet jag ätit. Det är inte alltid det går att hitta Picanha i vanliga svenska matbutiker men där jag har sett det oftast är på Citygross.

Så här gör jag med picanha:

  1. Skär köttet i större bitar. I detta moment skär du längst med fibrerna i köttet.
  2. Saltar med mycket flingsalt, stoppar ner i påsar och vaccumpackar.
  3. Lägger ned i vattenbad och kör sous vide på 57 grader i ca 2 timmar.
  4. Plockar ut köttet ur vattenbadet och steker sen snabbt i het panna med mycket smör.
  5. Saltar och pepprar och skär upp köttet i mindre bitar. Dennna gång mot köttets fibrer.
  6. Njuter.
About Andreas 549 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*