Digital bokföring förenklar

Är det någon som minns när man var tvungen att släpa med sig kassar med kvitton till sin redovisningsbyrå som sedan fick sitta och sortera allt för hand? Det brukade även vara väldigt dyrt med löpande bokföring och redovisning, särskilt om man drev ett litet bolag som inte hade resurser att lägga på allt man skulle vilja. Några tusenlappar i månaden var inte ovanligt att behöva betala för några få verifikationer.

Äntligen har digitaliseringen funnit sin väg till redovisningsbyråer, vilket är något som man kan se på Bokoredo som har digitaliserat sin löpande bokföring. Företaget startades i Stockholm år 2013 och redan från början var grundarnas motivation att löpande bokföring och redovisning skulle vara mer överkomligt för små och medelstora företag. Digitaliseringen har spelat in här, för när kunder själva laddar upp det som behövs kan företaget hålla kostnaderna nere.

Tidigare brukade man dessutom vara fast med redovisningsbyråer som fanns i ens närområde. Hade man otur var de kanske inte särskilt bra eller så tog dem lite för mycket betalt, men det fanns inte så mycket att göra åt saken. Idag spelar det ingen roll om du befinner dig i Göteborg, Kalmar eller Luleå. Genom att använda digitala redovisningstjänster kan du använda den redovisningsbyrå som passar dig och ditt sätt att jobba. Dessutom kan man skräddarsy tjänsten efter sina egna behov. Vill man till exempel skapa fakturor i Bokoredos system kan man göra det, men man kan även fortsätta att göra dem i andra dokumentformat som exempelvis PDF.

Men blir det inte opersonligt med en helt digital tjänst? Det är klart att man inte träffar personen som sköter om ens bokföring, men man har alltid en dedikerad redovisningskonsult som känner till och har koll på ens bolag. Konsulten kan även fungera som ett bollplank om man behöver det och det finns fysiska kontor som man kan besöka.

Många tycker att bokföring är ett nödvändigt ont, men har man ett bra bokföringssystem är det enklare att hålla koll på hur företagets ekonomi ser ut. Digital bokföring med Bokoredo är bra på så sätt, för varje månad får man ta del av en lättöverskådlig rapport som ger all nödvändig information. Bolagets aktuella skuld till Skatteverket, resultaträkning, balansräkning samt kund- och leverantörsreskontra finns med i rapporten. 

Idag görs nästan allt i mobilen, så att det går att sköta bokföringen genom en app är mycket smidigare än när man behöver göra allt manuellt. Dessutom är det lättare att göra fel om man samlar på sig fysiska papper och kvitton som måste sorteras för hand. Med digitala hjälpmedel är det enklare att sköta allt det administrativa i bolaget, vilket innebär att man istället kan spendera tid på det man vill.

About Andreas 604 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.