Att våga följa sin dröm

IMG_5855För ca 4 år sedan klev det in en skoltrött 19-årig kille på mitt kontor för att göra praktik på mitt företag Dream Builders AB. Vi hade haft praktikanter tidigare men skillnaden på denna person och de andra var att han hade passion och genuint intresse för att lära sig det vi jobbade med.

Denna person var Johannes Larsson. Johannes genomförde sin praktik och några månader senare började han jobba som anställd hos oss. Men från dag ett märkte jag att denna man är en entreprenör med stora drömmar, större drömmar än att jobba som anställd på ett litet företag med en källarlokal i Stockholm. Och jag hade så klart rätt, efter drygt ett år hos oss tog Johannes steget till eget företag och det ännu större steget att flytta till Malta för att leva och jobba där. Jag var så klart den första att gratulera och uppmuntra till detta val. Ett steg jag själv tagit ett par år tidigare, förutom flytten till Malta då.

Då Johannes och jag är väldigt lika så har vi även byggt upp en fin vänskap, och nu när jag skriver det här inlägget så inser jag att det är 2 år sedan jag träffade honom sist, så det är verkligen dags att boka en resa ner till Malta. Tänk vad mycket mer än pengar företagandet har gett mig.

Johannes har fortfarande sin bas på Malta men reser runt i världen och jobbar från olika platser med sitt företag som driver ekonomisajten SMSlånen.se och han bloggar om sitt företag och sin bransch på JohannesLarsson.com.

Så vad vill jag säga med detta inlägg egentligen? Jo, Johannes gjorde det jag önskade att jag vågat göra när jag var i hans ålder, att våga släppa allt och satsa. Att våga följa sin dröm. Jag har till stor del gjort det. Men det tog mig längre tid och en högre ålder för att våga. Det är stort att ge sig ut i världen och prova sina vingar. Så det här är lite av en hyllning till en vän och en uppmaning till andra att våga drömma och våga testa om de kan bi verklighet. Vad kan hända mer än att det går åt helvete och du får testa igen eller testa något annat?

About Andreas 5206 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.