Cykel för att underlätta vardagen

Inlägget är skrivet i samarbete med Lastcykel.se

Jag har inte haft en egen cykel i hela mitt vuxna liv. Varför vet jag inte riktigt, speciellt då jag inte har något körkort och en cykel verkligen skulle vara ett bra, snabbt och smidigt sätt för mig att ta mig fram när jag ska en längre sträcka.
Men förra året så köpte jag en elcykel. Just då både jag 5 km utanför samhället och behövde ett sätta att ta mig in till ortens mer centrala delar för att kunna handla och så vidare.

Under samma period så började min yngsta dotter Elvira på förskolan och då det är jag som lämnar och hämtar så behövde jag ett smidigt sätt att transportera henne dit. Så jag började kolla på lastcyklar och vagnar, och efter mycket om och men så valde jag tyvärr en cykelvagn istället för en lastcykel. Förmodligen handlade det då om pengar, då jag precis lagt närmare 20000 kr på en elcykel, så hade jag svårt att motivera att lägga mer än 2000 kr, som cykelvagnen kostade. Det fick jag dock ångra ganska snabbt då dottern inte riktigt kände sig trygg där bak i cykelvagnen och för mig kändes det inte heller helt tryggt och bra då jag inte kunde se henne och ha koll på henne under färden. Nu med denna erfarenhet så har jag bestämt mig för att sälja elcykeln och vagnen och investera i en riktig lastcykel där jag kan ha henne framför mig på cykeln och transportera henna på ett säkert sätt.

En nätbutik som säljer lastcyklar i en mängd olika modeller är Lastcykel.se. De har både modeller som är tvåhjuliga och trehjuliga och med eller utan eldrift. I mitt sökande och bläddrande på deras sajt så har jag fastnat för ellastcykeln Babboe Big E, som skulle vara riktigt praktiskt i vardagen både privat för att ta mig och min dotter till olika ställen, och i mitt företag då jag ibland behöver frakta ganska mycket verktyg och utrustning för olika uppdrag. Och med elmodell så blir ju resan ännu smidigare, när man kan få lite assistans i trampandet.

Har du någon erfarenhet av lastcyklar? Kommentera gärna nedan.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.